ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πέντε νέα κρούσματα σε συνοικίες Ρομά στη Λάρισα - Στους 93 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Πέντε νέα κρούσματα σε συνοικίες Ρομά στη Λάρισα - Στους 93 οι θάνατοι στην Ελλάδα
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού σημειώθηκαν στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, έπειτα από ιχνηλάτηση των επαφών 25χρονου.

Από το θετικό κρούσμα βρέθηκαν συνολικά 8 επαφές και μέχρι στιγμής έχουν δώσει δείγμα 6 από αυτές (ένα ήταν αρνητικό). Αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα και για τα άλλο δύο άτομα.

Τα κρούσματα ανεβαίνουν πλέον στα 30, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

Να σημειωθεί πως σε κατ’ οίκον καραντίνα στη Λάρισα βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και ένας Ρομά, ο οποίος βρέθηκε στη Λάρισα από την Αθήνα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Παράλληλα, μετά την επέμβαση του κ. Τσιόρδα και του κ. Χαρδαλιά την Παρασκευή (10/04), οι κάτοικοι του οικισμού της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα φαίνεται να αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της κατάστασης και τήρησαν την καραντίνα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

93 νεκροί στην Ελλάδα

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 72 νέα κρούσματα. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 2.081 εκ των οποίων το 56,8% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα τα 535 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 796 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 75 με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 3 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού στους 93 εκ των οποίων 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες και η διάμεση ηλικία τους ήταν τα 73 έτη. Δεκαπέντε ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπεία.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε πως στη Λάρισα καταγράφηκαν επιπλέον 4 θετικά κρούσματα.

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ξεκαθάρισε πως τα πάντα παραμένουν οριακά, αναφέροντας ότι τα δεδομένα σταθμίζονται σε 12ωρη βάση.

Επίσης, επισήμανε πως «ο βαθμός επιφυλακής και εγρήγορσης είναι υψηλός».

Διαμήνυσε ότι τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δείξουμε την υπομονή που χρειάζεται και τόνισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην προσπάθεια.

Οικίσκοι τροφοδοσίας στις εισόδους της ζώνης καραντίνας

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά το σχέδιο οργάνωσης της περιοχής που έχει τεθεί σε καραντίνα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με το onlarissa, το πρωί του Σαββάτου (11/04) ειδικά συνεργεία τοποθέτησαν τους έξι οικίσκους στα ισάριθμα σημεία τροφοδοσίας των αποκλεισμένων από τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Οι οικίσκοι έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:

1. Δανάης και Αεροδρομίου
2. Σωκράτους και Πλάτωνος
3. Πλάτωνος και Αρχιμήδους
4. Πλάτωνος και Βοιωτίας
5. Δανάης και Αρχιμήδου
6. Ροδιάς και Κ. Καραμανλή

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει έρθει σε συνεννόηση με σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή και οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να επικοινωνούν, καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με τα σούπερ μάρκετ για παραγγελίες. Στη συνέχεια οι υπεύθυνοι των σούπερ μάρκετ, και ύστερα από συνεννόηση, θα την παραδίνουν σε καθορισμένη ώρα, σε ένα από τα έξι καθορισμένα σημεία, όπου και θα πληρώνονται είτε με μετρητά, είτε με χρήση πιστωτικών/χρεωστικών καρτών.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής του Στρατού

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει ο στρατός τη φύλαξη οικισμών στη Λάρισα διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα από την προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη για να τηρηθεί η καραντίνα.

«Αν δεν καταλάβουν ότι είναι δικό τους πρώτα το πρόβλημα στα παιδιά τους στις οικογένειες τους, ίσως πάμε σε πιο δραστικά μέτρα» ανέφερε τονίζοντας πως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ενώ σημείωσε ότι «Υπάρχουν και άνθρωποι που το είχαν καταλάβει και είναι στα σπίτια και μας τηλεφωνούν».

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Συναγερμός: Η Τουρκία επιχειρεί να στείλει στην Ελλάδα μετανάστες με Covid-19