ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τσιόδρας και Χαρδαλιάς παίρνουν «ρεπό» - Πότε ξαναβγαίνουν για ενημέρωση;

Κορονοϊός: Τσιόδρας και Χαρδαλιάς παίρνουν «ρεπό» - Πότε ξαναβγαίνουν για ενημέρωση;
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός: Από σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα, η τηλεοπτική «συνήθεια» του απογεύματος με την ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά σταματάει προσωρινά - Πότε θα ξανακάνουν live ενημέρωση;  

Η αλήθεια είναι ότι τόσο ο καθηγήτης κ. Τσιόδρας, όσο και ο Ν. Χαρδαλιάς χρειάζονται ξεκούραση, αφού από την αρχή της κρίσης εργάζονται ασταμάτητα και κάθε μέρα στις 6:00 το απόγευμα ενημερώνουν τηλεοπτικά τον ελληνικό λαό για την πορεία της νόσου, αλλά και για τα μέτρα περιορισμού.

Επειδή λοιπόν μπήκαμε για τα καλά στο τριήμερο του Πάσχα, είπαν να πάρουν τρια ρεπό οι άνθρωποι. Αν και δεν θα ξεκουραστούν. Απλά θα σταματήσουν την καθημερινή τους παρουσία στα τηλεοπτικά κανάλια.

Έτσι λοιπόν για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα μην στηθείτε άδικα στις 6:00 το απόγευμα μπροστά από την τηλεόραση.

Τηλεοπτική ενημέρωση από Δευτέρα 20 Απριλίου...

Για την ακρίβεια ενημέρωση θα υπάρχει, απλά θα είναι γραπτή από τον κ. Τσιόδρα.

Θα στέλνει γραπτώς το καθημερινό ενημερωτικό σημείωμα και θα μεταδίδεται από τα μέσα ενημέρωσης κανονικά.

Ανεβαίνει ο αριθμός στη θλιβερή λίστα των θυμάτων του φονικού ιού στη χώρα μας.

Την τελευταία τους πνοή άφησαν δύο άνδρες νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής «χτυπημένοι» από τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στις 06:10, ένας 91χρονος που νοσηλευόταν στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας, με υποκείμενα νοσήματα έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Λίγο αργότερα, στις 06:30 καταγράφηκε μία ακόμα απώλεια καθώς υπέκυψε ένας 78χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη μάχη με τον ιό ένας 76χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, ο 76χρονος έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Στα 2.207 τα κρούσματα

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, τη Μεγάλη Πέμπτη, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει άλλους τρεις θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς και 15 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνουν τα 2.207.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 69 είναι διασωληνωμένοι. To 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Από αυτούς, δεκατρείς είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε πως αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα.

«Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να δω μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού: "Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι ειναι εσωτερικό βίωμα"», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας - Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Σκάνδαλο στην Τουρκία - Αποκαλύφθηκε η απάτη του Ερντογάν με τους νεκρούς

Επίδομα 800 ευρώ: Άρχισε η καταβολή του - Αυτές είναι οι τρεις φάσης πληρωμών

Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως επεκτείνεται το μέτρο διπλασιασμού προστίμου των 300 ευρώ και θα υπάρχει αφαίρεση πινακίδων.

Παράλληλα, θα ελέγχεται σαρωτικά ο κωδικός Β4 για μετακίνηση για το ίδιο χρονικό διάστημα. Τα πρόστιμα θα είναι 300 ευρώ πρόστιμο για οδηγό και 150 ευρώ για συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδας.

Τα νέα μέτρα θα ισχύουν από το Μεγάλο Σάββατο στις 21.00 το βράδυ ως την Δευτέρα στις 24.00 το βράδυ.

«Διανύουμε την Εβδομάδα των Παθών που δεν θυμίζει τίποτα αυτές που έχουμε ζήσει πιο παλιά. Ευχαριστούμε αυτούς που θα ζήσουν το Πάσχα εναρμονισμένοι με τους νόμους. Ένας στους δέκα δηλώνουν εμμέσως ότι θα ζήσουν το Πάσχα πέρα από τα όρια και είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τα πάντα. Λες και δεν θα τους φτάσει ο ιός, λες και δεν μπορούμε να φάμε τη μαγειρίτσα με τους ανθρώπους που μένουμε μαζί. Να θυμίσω ότι τις ημέρες του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί ως τώρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε πως οι φορολογικές δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά και οι πολίτες δεν χρειάζεται να μετακινούνται.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνέχισε λέγοντας πως ολοκληρώνεται η ανίχνευση του ιού στην περιοχή της Θεσσαλίας όπου σε 416 δείγματα υπάρχει μόνο ένα θετικό.

«Όλα πάνε καλά αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι», σημείωσε.

Ακόμη είπε πως σε 49 οχήματα αφαιρέθηκαν πινακίδες τις τελευταίες 24 ώρες για μη τήρηση των μέτρων.

«Θα νικήσουμε μόνο αν συνεχίζουμε να βάζουμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ"», είπε με έμφαση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Κωδικός «Πάσχα» για την ΕΛ.ΑΣ: Έλεγχοι σε εκκλησίες και αυλές με τσουχτερά πρόστιμα