ΕΛΛΑΔΑ

Παραλύει (πάλι) η χώρα από τις απεργίες

Παραλύει (πάλι) η χώρα από τις απεργίες

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται από αύριο και για 48 ώρες η Αττική λόγω της απεργίας που κήρυξε για Τρίτη και Τετάρτη 17 και 18 Ιανουαρίου η ΓΣΕΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων νοσοκομειακοί γιατροί, ΟΜΕ - ΟΤΕ, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε παναττική απεργία προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα Αττικής αύριο Τρίτη, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ.

Τα Συνδικάτα θα συγκεντρωθούν αύριο στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας.

Οι εργαζόμενοι στο Νομό Αττικής, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, ότι "η Παν-Αττική Απεργία είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση, την Τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ".

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφροάς

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό, αύριο Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Στάση εργασίας αναμένεται από τις 05:00 έως τις 07:30 το πρωί και από τις 22:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Το πρωί η αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα έχει γίνει έως τις 08:0, ενώ το βράδυ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 21:00.

Στάσεις εργασίας μεταξύ 05:00 – 07:00 και από τις 22:00 μέχρι και 00:00 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό. Τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

48ωρη απεργία της ΠΟΕΣΥ

Απεργία από την Τρίτη έως και την Πέμπτη προκήρυξε σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ΠΟΕΣΥ.

Η Ομοσπονδία ζητά "την ανάκληση των απολύσεων σε όλα τα ΜΜΕ και να μην πραγματοποιηθεί καμία νέα απόλυση, την προστασία του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καθώς και να μπει τέλος στο καθεστώς ομηρίας όσων δημοσιογράφων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου».