ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός στο Κρανίδι: «Καθαρά» τα πρώτα 62 δείγματα - Αγωνία για τα 115 που εκκρεμούν

Κορονοϊός στο Κρανίδι: «Καθαρά» τα πρώτα 62 δείγματα - Αγωνία για τα 115 που εκκρεμούν
AP Photo

Ειδήσεις: Αισιόδοξα είναι τα νέα σχετικά με τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ που ελήφθησαν από την περιοχή.

Αρνητικά στον κορονοϊό βγήκαν τα 62 από τα 177 δείγματα που εξετάζονται σε ειδικά εργαστήρια και τα οποία πάρθηκαν το Κρανίδι, από άτομα που είχαν επαφή με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα. Τα υπόλοιπα 115 δείγματα εξετάζονται και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Στην αγωνία των κατοίκων ήρθε να προστεθεί και η είδηση για τη μεταφορά στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας δυο μικρών παιδιών από τη δομή των μεταναστών, τα οποία είχαν διαγνωσθεί με κορονοϊό, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν πυρετό.

Η περιοχή βρίσκεται σε καραντίνα μετά την επιβεβαίωση συνολικά 150 κρουσμάτων του ιού COVID-19 στη δομή φιλοξενίας μεταναστών ενώ από το σύνολο των αποτελεσμάτων στα δείγματα που πάρθηκαν θα κριθεί και το εάν τα μέτρα θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα - Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό - Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν - Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τετάρτης (22/4) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιοχή με τη συμμετοχή του υφυπουργού Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά στην περιοχή και ότι «σε λίγο καιρό θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ωστόσο χτύπησε «καμπανάκι» ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες.

«Ειδικά οι ευπαθείς ομάδες που πρέπει να προστατευθούν» σημείωσε.

Όπως είχε πει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ελήφθησαν ακόμα 177 δείγματα που αφορούν σε δυνητικές επαφές, χαμηλού ή υψηλού ρίσκου με κρούσματα και πρόσθεσε πως εφαρμόζεται το πρωτόκολλο.

«Η υγειονομική περίθαλψη και η τροφοδοσία στη δομή προσφύγων έχει εξασφαλιστεί. Όλα θα πάνε καλά. Αύριο το πρωί (σ.σ. Πέμπτη) θα έχουμε πλήρη εικόνα. Τα μέτρα εφαρμόζονται στο ακέραιο» υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ξαφνικά η σύζυγος Έλληνα δημοσιογράφου - Ξεψύχησε στην αγκαλιά του