ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Προσοχή: Πολλοί άνθρωποι με Covid-19 δεν έχουν κανένα σύμπτωμα

Κορονοϊός - Προσοχή:  Πολλοί άνθρωποι με Covid-19 δεν έχουν κανένα σύμπτωμα
ΑΡ

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με τη νόσο Covid-19 είναι πλήρως ασυμπτωματικοί, επιβεβαιώνει μια νέα επιστημονική έρευνα στην Ιταλία.

Κάτι που πολύ πρόσφατα φάνηκε και στην Ελλάδα, όταν στο ξενοδοχείο μεταναστών στο Κρανίδι βρέθηκαν 150 άτομα θετικά στον κορονοϊό, αλλά κανένας δεν είχε συμπτώματα.

Στις 21 Φεβρουαρίου η μικρή ιταλική πόλη Βο κοντά στην Πάντοβα ανέφερε τον πρώτο θάνατο από Covid-19 στη γειτονική χώρα, κάτι που οδήγησε τις αρχές να βάλουν σε καραντίνα την περιοχή για δύο εβδομάδες.

Ο ιταλικής καταγωγής καθηγητής Αντρέα Κριζάντι του Imperial College του Λονδίνου και οι συνεργάτες του πήραν δείγματα από σχεδόν όλους τους κατοίκους του Βο τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της καραντίνας. Οι κάτοικοι βρέθηκαν σε ποσοστά 2,6% και 1,2% αντίστοιχα να είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στον ιατρικό ιστότοπο medRxiv (δεν έχει γίνει ακόμη δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό), σύμφωνα με το «Nature», ανέφεραν ότι βρήκαν πως περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα κάτοικοι (το 43%) που είχαν μολυνθεί με τον κορονοϊό SARS-CoV-2, δεν είχαν ούτε πυρετό, ούτε κάποιο άλλο σύμπτωμα.

Επίσης οι επιστήμονες δεν παρατήρησαν κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στην πιθανή μεταδοτικότητα ανάμεσα σε όσους ανέφεραν συμπτώματα και όσους ήσαν ασυμπτωματικοί.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: 122 οι νεκροί στην Ελλάδα - Πέθανε ασθενής 88 ετών στο ΑΧΕΠΑ

Κορονοϊός: Θ' ανοίξουν ή όχι τα σχολεία; Τα δύο «στρατόπεδα» μεταξύ των ειδικών και τι υποστηρίζουν

Κορονοϊός: Το προσχέδιο για άρση των μέτρων – Πότε ανοίγουν μαγαζιά, καφετέριες,παραλίες, ξενοδοχεια

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Το συμπέρασμά τους είναι ότι οι ασυμπτωματικοί (που δεν θα εμφανίσουν ποτέ συμπτώματα), όσο και οι προσυμπτωματικοί (θα τα εμφανίσουν αργότερα) παίζουν ρόλο-κλειδί στην μετάδοση της νόσου Covid-19, πράγμα που καθιστά δύσκολο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού χωρίς αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

To «μάζεμα» των vouchers και η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ -Τι αποκαλύπτουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις