ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έρευνα για κακουργήματα σε «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία» - Τρεις νεκροί και πολλά κρούσματα

Κορονοϊός: Έρευνα για κακουργήματα σε «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία» - Τρεις νεκροί και πολλά κρούσματα

Συναγερμός σήμανε στο υπ. Υγείας καθώς σε δύο ιδιωτικές κλινικές, και συγκεκριμένα σε Περιστέρι και Ελληνικό, εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού. Αμέσως, διατάχθηκε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη τέλεση κακουργημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τρεις άνθρωποι από αυτές τις δομές κατέληξαν «χτυπημένοι» από Covid -19

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί για τις κλινικές «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Οι τελευταίες εξελίξεις για τα κρούσματα του κορονοϊού στο Περιστέρι - Το Newsbomb.gr στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος
  • μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  • με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Τρεις νεκροί - 28 κρούσματα στη δομή «Ταξιάρχαι»

Σύμφωνα με όσα έχουν τρεις γίνει έως τώρα γνωστά τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις δύο δομές έχοντας προσβληθεί από τον covid-19. Ο τρίτος άνδρας κατέληξε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στο ΝΙΜΤΣ όπου είχε διακομισθεί.

Δείτε εικόνες από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Newsbomb.gr:

Πρόκειται για έναν 87χρονο με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη. Από την ίδια κλινική, στο ΝΙΜΤΣ έχει διακομισθεί και μία 90χρονη νεφροπαθής, αιμοκαθαρόμενη.

Από τα 28 κρούσματα στην κλινική «Ταξιάρχαι», τα 13 αφορούσαν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό ότι κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στην κλινική Κασταλία, στο Ελληνικό. Όπως είπε η δομή αυτή, φιλοξενεί τριακοσίους τροφίμους και έχει 170 εργαζόμενους. Στα 92 δείγματα που είχαν εξετασθεί από εργαζόμενους έως τις έξι το απόγευμα όλα ήταν αρνητικά

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» - Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι - Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Υπενθυμίζεται ότι τον δρόμο προς την παρέμβαση της Δικαιοσύνης είχε δείξει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος κατά την απογευματινή επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας είχε πει ότι θα αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες όπου υπάρχουν και ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εκπτώσεις όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας ήταν οργισμένος για την χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων που είχε ως αποτέλεσμα δύο υγειονομικές δομές να εξελιχθούν σε εστίες διασποράς της πανδημίας.

«Ο κορονοϊός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται εύκολα και κυρίως σε υγειονομικές μονάδες. Επισήμανε ότι απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε αναζωπυρώσεις, αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε, τόνισε ο ίδιος. Σε δύο περιπτώσεις δεν υπήρχε επαγρύπνηση από υγειονομικούς, σημείωσε. Απρόσεκτη συμπεριφορά από λίγους κοστίζει σε όλους», υπογράμμισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό: Γιόρτασαν τα 50 χρόνια γάμου σε διπλανά κρεβάτια πιασμένοι χέρι – χέρι