ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός:Σε καραντίνα 121 επαφές κρουσμάτων στην κλινική «Ταξιάρχαι»-Αρνητικά τα τεστ στην Κασταλία

Κορονοϊός:Σε καραντίνα 121 επαφές κρουσμάτων στην κλινική «Ταξιάρχαι»-Αρνητικά τα τεστ στην Κασταλία

Στις εξελίξεις σχετικά με τις δύο δομές υγείας στο Περιστέρι και στο Ελληνικό αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, στη δομή «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι από την εν εξελίξει διαδικασία ιχνηλάτησης σε σύνολο 34 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, προέκυψαν μέχρι τώρα 121 στενές επαφές, που τέθηκαν σε καραντίνα.

Σχετικά με τη δομή «Κασταλία» στα νότια προάστια, ανέφερε ότι όλα τα τεστ για κορονοϊό που έγιναν ήταν αρνητικά.

«Όλοι οι ασθενείς και οι συνεργαζόμενοι γιατροί έχουν ενημερωθεί. Ο ΕΟΔΥ έχει εξοπλίσει με ιατρικό εξοπλισμό τη συγκεκριμένη μονάδα υγείας. Θα γίνεται επανέλεγχος ανά 2-3 μέρες. Ακόμη δόθηκαν φάρμακα προφυλακτικής αγωγής», είπε από την πλευρά του ο Σωτήρης Τσιόδρας και τόνισε πως: «από ότι πληροφορήθηκα σε επιτόπια επίσκεψή μου σήμερα και συνάντηση με το προσωπικό, αλλά και τους ασθενείς, έχουν ενημερωθεί όλοι τους, ακόμα και αυτοί που είχαν νοσηλευτεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες για οποιοδήποτε λόγο στην κλινική, καθώς και όλοι οι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας».

«Εύχομαι κανένας άλλος ασθενής να μην εμφανιστεί εκεί κι ελπίζω γρήγορα να αντιμετωπίζονται παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές, νομίζω, ελπίζω να μην κάνω λάθος, δεν αρκεί να πούμε "το πάθημα να γίνει μάθημα", αλλά περισσότερο να ακούσουμε αυτό σαν ένα σημαντικό καμπανάκι κινδύνου για όλους μας», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Τεράστια ανατροπή με τη διαθήκη του ηθοποιού