ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οργή Χαρδαλιά για την κριτική στους χειρισμούς στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Κορονοϊός: Οργή Χαρδαλιά για την κριτική στους χειρισμούς στην κλινική «Ταξιάρχαι»
INTIME NEWS

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με τις δύο δομές υγείας στο Περιστέρι και στο Ελληνικό μετά τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν.

Ερωτηθείς για το αν οι αρχές εξασφαλίζουν την ασφάλεια σε ευπαθείς ομάδες και αν υπάρχει συνεχής παρακολούθηση, με αφορμή και τα κρούσματα στις δύο κλινικές, όπως και για το ότι μπαίνουν ασθενείς στις κλινικές που έχουν σφραγιστεί, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: «Από χθες λέγεται ότι η κλινική έχει σφραγιστεί. Καμία κλινική δεν σφραγίστηκε. Από το πρωί ήμασταν εκεί με τον κ. Τσιόδρα και με το προσωπικό του ΕΟΔΥ για να εξασφαλίσουμε ότι οι 50 και πλέον ασθενείς, άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, θα μπορούσαν με όρους ασφάλειας να συνεχίσουν την αιμοκάθαρση τους μέχρι να οργανώσουμε μια σειρά ζητημάτων».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

«Οργανώθηκε η μεταφορά των θετικών στο ΝΙΜΙΤΣ και στο «Αττικό». Από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε επιστημονικός υπεύθυνος από τον ΕΟΔΥ, διοικητικός υπεύθυνος από την γενική γραμματεία. Συνέχισαν κανονικά με όρους ασφάλειας, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα να γίνονται αιμοκαθάρσεις και μια σειρά ζητημάτων που εξελίσσονται», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο υφυπουργός σημείωσε: «Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να υπάρχει οπωσδήποτε κάτι μεμπτό γύρω από όλο αυτό, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με άμεσες ενέργειες και άμεσες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε πάλι την ανθρώπινη ζωή, πάλι μιας ευπαθούς ομάδας, ας μην γινόμαστε τέλος πάντων τόσο υπερβολικοί. Από την πρώτη στιγμή ελέγχουμε στα δυτικά προάστια την κατάσταση. Δεν υπήρχαν πίσω πόρτες και άλλες πόρτες που μπαινοβγαίνανε κάποιοι, οι οποίοι υπήρχε η ανάγκη να κάνουν αιμοκάθαρση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Τεράστια ανατροπή με τη διαθήκη του ηθοποιού

Σχετικές ειδήσεις