ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός–Καθηγητής Καφετζής στο Newsbomb.gr: Είμαι επιφυλακτικός για τα σχολεία - Ο λαός θυσιάστηκε

Κορονοϊός–Καθηγητής Καφετζής στο Newsbomb.gr: Είμαι επιφυλακτικός για τα σχολεία - Ο λαός θυσιάστηκε
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για το περιστατικό πιθανής επαναλοίμωξης με Covid-19 που καταγράφηκε στην Ελλάδα μίλησε στο Newsbomb.gr  ο κ. Καφετζής Δημήτριος, ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, αλλά και για το πώς αξιολογεί το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

Είμαστε μόλις μία ανάσα από το σχέδιο «επιστροφή στην κανονικότητα», έτσι ώστε να οριστοκοποιηθεί ο τρόπος της άρσης των μέτρων, ενώ κάποιες ημερομηνίες-ορόσημα, φαίνεται ήδη να έχουν «κλειδώσει».

Ο κ. Καφετζής, σχολίασε τον οδικό χάρτη σταδιακής εξόδου από τους περιορισμούς, τον οποίο αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές για την χώρα μας.

Ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε ότι η επόμενη μέρα στην καθημερινότητά μας, αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που καλείται να φέρει εις πέρας η κυβέρνηση. «Πρέπει να παραδεχτούμε ωστόσο, ότι όσα μέτρα έχουν εφαρμόσει μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα, γι' αυτό πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και σε όσα αυτή αποφασίσει». Ο ίδιος επεσήμανε πως η συμβουλή του φυσικά είναι να υπάρχει συστηματικός και ενδελεχής έλεγχος.

Όσον αφορά στο ζήτημα, που τις τελευταίες ώρες έχει θορυβήσει ιδιαιτέρως τους ειδικούς, σχετικά με την γυναίκα, η οποία είχε νοσήσει πριν από περίπου 20 μέρες και βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό εκ νέου, έδειξε να είναι καθησυχαστικός.

«Το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για κάποιο άλλο νόσημα, ας μην βιαστούμε να σπείρουμε τον πανικό. O Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μελετά το περιστατικό για να διαπιστώσει αν πρόκειται για αληθινή επαναλοίμωξη ή όχι.», υπογράμμισε ο κ. Καφετζής.

Αναφερόμενος στις συναθροίσεις, στο άνοιγμα των κομμωτηρίων, αλλά και στα καφέ-εστιατόρια, ο ίδιος επεσήμανε, πως μείζονας σημασίας είναι ο έλεγχος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, το άνοιγμα των καταστημάτων θα είναι πολύ δύσκολο, δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο ίδιος σημείωσε ότι ο Covid-19 έχει ακόμη πολλά άγνωστα σημεία, επομένως χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε για τον ιό. «Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε την κυβέρνηση να μην σπεύδει σε γρήγορες αποφάσεις. Μέχρι τώρα κάναμε πολύ μεγάλες και σοβαρές θυσίες ως λαός. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, πρόκειται για μία απόφαση που παραμένει ιδιαιτέρως κρίσιμη. Είμαι επιφυλακτικός για τα σχολεία, ακριβώς γιατί δεν γνωρίζω τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η κίνηση στην κοινωνία.», επεσήμανε ο κ. Καφετζής Δημήτριος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στα χέρια του Μητσοτάκη

Σχετικές ειδήσεις