ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κορονοϊός: Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στα χέρια του Μητσοτάκη

Κορονοϊός: Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στα χέρια του Μητσοτάκη
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Κορονοϊός:  Είναι αλήθεια πως βγαίνουμε στην άκρη του τούνελ και όπως όλα δείχνουν θα βγούμε νικητές χάρη στις έγκαιρες παρεμβάσεις των επιστημόνων, της πολιτικής προστασίας, αλλά και βεβαίως του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος λειτούργησε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, με γνώμονα την αξία της ανθρώπινης ζωής παραμερίζοντας οποιοδήποτε κόστος, οικονομικό και πολιτικό - Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε τον κίνδυνο το νέο κύμα μετάδοσης που θα αναπτυχθεί με το άνοιγμα των σχολείων να πλήξει παππούδες, γιαγιάδες, γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και καθηγητές μεγαλυτέρων ηλικιών που αρκετοί από αυτούς πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Σε λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει την αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού και αναμένεται να ορίσει της ημερομηνίες που θα κερδίσουμε πάλι τη ζωή μας. Ωστόσο υπάρχει έντονη διαφωνία στην επιστημονική κοινότητα για το άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Εκτός από το ζήτημα της Γ’ Λυκείου που πρέπει να επανέλθει στις αίθουσες για να διεξαχθούν οι εξετάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεγάλη μερίδα των ιατρών και των λοιμωξιολόγων διαφωνούν με το άνοιγμα τόσο των Δημοτικών σχολείων, όσο και των γυμνασίων.

Την τελική απόφαση για όλα θα την πάρει, βεβαίως ο πρωθυπουργός, όπως έκανε και στο ξεκίνημα της καραντίνας.

Μέχρι στιγμής το σχέδιο που έχουν προτείνει στον πρωθυπουργό είναι να επιστρέψει η Γ‘ Λυκείου στις 11 Μαΐου και οι υπόλοιπες βαθμίδες την 1η Ιουνίου σταδιακά…

Εδώ βεβαίως παίζονται όλα για όλα και όπως στην αρχή της επιδημίας έτσι και τώρα το Newsbomb.gr οφείλει να επισημάνει τον κίνδυνο να «κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα».

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το Newsbomb.gr με σχετική αρθρογραφία πήρε θέση και ζήτησε σε πρώτο χρόνο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να αγνοήσει το όποιο πολιτικό κόστος και να κλείσει με μιάς όλα τα σχολεία.

Το ίδιο κάναμε και με τις Εκκλησίες. Πήραμε θέση υπέρ του κλεισίματος και δεν μείναμε «δημοσιογραφικοί» θεατές, ούτε βεβαίως «ισαποστάκηδες».

Τα Μέσα Ενημέρωσης σε μεγάλες κρίσεις που κινδυνεύει το δημόσιο συμφέρον οφείλουν να παρεμβαίνουν, να αφουγκράζονται την κοινωνία και να μεταφέρουν στην εξουσία τα μηνύματα.

Αυτό κάνουμε και τώρα με απόλυτη ευθύνη και χωρίς καμία διάθεση υποδείξεων. Μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων οικογενειών για την επόμενη μέρα.

Προφανώς ο στόχος δεν είναι απλά να καταργηθούν τα περιοριστικά μέτρα, αλλά να κερδίσουμε όλοι τις ζωές μας.

Κύριε πρωθυπουργέ οφείλετε για άλλη μια φορά να κάνετε το σωστό. Η συνολική επιστροφή στα σχολεία θα είναι ανεξέλεγκτη κι αυτό το γνωρίζουν όλοι οι παράγοντες της παιδείας κι αυτό προβληματίζει τους πάντες.

Οι πολίτες κρατήθηκαν σπίτια τους, η καμπύλη του θανάτου έπεσε, αλλά ανοσία του πληθυσμού δεν υπάρχει και αυτό το γνωρίζετε καλά κύριε Πρόεδρε.

Με δική σας εντολή κρατήθηκαν εδώ και εβδομάδες οι ηλικιωμένοι μακριά από τα παιδιά και τώρα θα ζητήσετε να επιστρέψουν πάλι για να πηγαίνουν τα εγγόνια τους στα σχολεία;

Η επιστροφή στην κανονικότητα θα επιφέρει νέο κύμα μετάδοσης στο οποίο θα βάλουμε στην μέση την μαθητική κοινότητα;
Μα ακριβώς γι’ αυτό το λόγο έβαλαν πρώτη σε απομόνωση οι επιστήμονες την μαθητική κοινότητα. Γιατί έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τον ιό με ήπια συμπτώματα.
Το νέο κύμα μετάδοσης που θα αναπτυχθεί με το άνοιγμα των σχολείων θα πλήξει παππούδες, γιαγιάδες, γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και καθηγητές μεγαλυτέρων ηλικιών που αρκετοί από αυτούς πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Άραγε αξίζει να μπούμε σε τέτοιου είδους περιπέτειες;

Το όποιο πισωγύρισμα θα είναι μη διαχειρίσιμο και θα πάρει διαστάσεις τραγωδίας.

Κύριε Πρωθυπουργέ χωρίς ανοσία πληθυσμού, χωρίς φάρμακα ίασης, χωρίς εμβόλιο, θα ανοίξουμε τα δημοτικά και τα γυμνάσια και θα ζητήσουμε από μικρά παιδιά να πειθαρχήσουν με μάσκες και γάντια; Θα ζητήσουμε από οκτάχρονα και δεκάχρονα παιδιά να κρατήσουν αποστάσεις ασφαλείας και να μην ακουμπούν το ένα το άλλο σε αίθουσες και τάξεις των 30 μαθητών;

Ποιος γιατρός ή ποιος δάσκαλος το πιστεύει αυτό;

Ποιος επιστήμονας πιστεύει ότι σε τόσο μικρές ηλικίες μπορούν να τηρηθούν ευλαβικά υγειονομικοί κανόνες;

Κύριε Πρόεδρε από αρχές Απριλίου ο ελληνικός λαός με την δική σας καθοδήγηση έδωσε έναν μεγάλο αγώνα αυτοσυγκράτησης και υπομονής. Θα είναι κρίμα να χαθεί αυτός ο αγώνας για μερικές διδακτικές ώρες.
Άραγε για ποιο λόγο κρατήσαμε όλο αυτό το διάστημα μακριά τα παιδιά από την ανοσία πληθυσμού;

Μπορείς να βάζεις στην ίδια ζυγαριά την ανθρώπινη ζωή με τις διδακτικές ώρες;
Προφανώς όχι.

Κύριε Πρόεδρε η απόφαση είναι στα χέρια σας. Έχετε αποδείξει ότι ένας ηγέτης πρέπει να συγχρονίζεται με το ρολόι της Ιστορίας.
Αυτή την στιγμή η Ιστορία και τα παιδιά μας σας χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Αυτές είναι οι πέντε ημερομηνίες – Έντονες διαφωνίες για τα δημοτικά