ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται σε κάθε κατάστημα

Άρση μέτρων: Πόσα άτομα θα επιτρέπονται σε κάθε κατάστημα
INTIME NEWS

Άρση μέτρων - Όλες οι ειδήσεις: Για σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας σε επτά στάδια μίλησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για επανεκκίνηση σε 7 στάδια με το πρώτο να ξεκινά στις 4 Μαιού, το δεύτερο στις 11 Μαίου και το τρίτο 18 Μαίου ενώ τα άλλα τέσσερα θα οριστούν εντός Ιουνίου.

Ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν εκ νέου 26.167 επιχειρήσεις από τις περίπου 260.000 που είχαν διακόψει τη λειτουργία τους

Οπως εξήγησε στις 4 Μαίου θα αρχίσουν να λειτουργούν και πάλι εταιρείες λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών όπως κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, πώλησης ιατρικού εξοπλισμού ιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ. Επανεκκινούν παράλληλα καταστήματα πώλησης υποδημάτων,ακουστικών βαρηκοΐοας Παραμένουν εντούτοις σε ισχύ τα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές αγορές.

Την ίδια ώρα η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων αυτών συνεπάγεται συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Χαρακτηριστικά σε ένα κατάστημα με εμβαδόν 130 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπονται συνολικά 14 άτομα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων και φοριούνται από πελάτες και προσωπικό υποχρεωτικά μάσκες. Ταυτόχρονα θα πρέπει να τηρείται απόσταση μεταξύ των θέσεων εργασίας.

Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, ραντεβού θα ισχύει και για τα ΚΤΕΟ. Το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ το Σάββατο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Στις 11 Μαΐου, επανεκτιμούν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορείου με κανόνες ασφαλείας όπως αποστάσεις ασφαλείας, χρήση μάσκας κλπ. Επίσης θα επανεκκινήσουν και οι σχολές οδηγών εκείνη την ημέρα.

O υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος ΠαπαθανάσηςΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Στις 18 Μαΐου, ξεκινά η λειτουργία ζωολικών κήπων και αρχαιολογικών χώρων. Επίσης ξεκινά η λειτουργία των Πρακτορείων ΟΠΑΠ με αυστηρούς κανόνες και χωρίς εξυπηρέτηση καθήμενων.

Την 1η Ιουνίου λειτουργούν τα εμπορικά κέντρα με υποχρεωτική και πάλι την χρήση μάσκας και τήρησης αποστάσεων ασφαλείας. Η έναρξη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα είναι στις 10:00 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με διευρυμένο ωράριο κατά περίπτωση.

Δεν θα γίνεται εξυπηρέτηση καθήμενων, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για έναν πελάτη ανά 20 τ.μ.

Επίσης ξεκινά η λειτουργία καταστημάτων εστίασης με τραπεζάκια έξω μόνο. Σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως τέσσερα άτομα.

Μέσα στον Ιούνιο ξεκινά η λειτουργία θερινών κινηματογράφων με μέγιστη πληρότητα το 60%. Επίσης ξεκινούν να λειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Σε μεταγενέστερη φάση ξεκινά η λειτουργία των πάρκων αναψυχής.

Στο έβδομο και τελευταίο στάδιο ξεκινά η λειτουργία της εστίασης και με εσωτερικούς χώρους καθώς επίσης και των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Μάσκα παντού, νέο ωράριο στο Δημόσιο και τα καταστήματα – Όλες οι ανακοινώσεις