ΕΛΛΑΔΑ

Βεντέτα στα Ανώγεια: Παραδόθηκε ο καταζητούμενος γιος του Καλομοίρη - Πώς έγινε το διπλό φονικό

Βεντέτα στα Ανώγεια: Παραδόθηκε ο καταζητούμενος γιος του Καλομοίρη - Πώς έγινε το διπλό φονικό

Αναμένεται να εξηγήσει για το πώς και γιατί σκότωσε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ο οποίος νωρίτερα είχε εκτελέσει εν ψυχρώ τον πατέρα του. 

Στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών στο Ρέθυμνο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 29χρονος γιος του 62χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που αναζητούνταν από χθες για συμμετοχή στο φονική συμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, ο 29χρονος παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου και τώρα θα κληθεί να δώσει τη δική του εξήγηση για το αιματηρό συμβάν.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ:

Το χρονικό της τραγωδίας

Δύο νεκροί -63 και 30 ετών- και ένας ελαφρά τραυματίας είναι το τραγικό αποτέλεσμα της έντονης λογομαχίας στα Ανώγεια Ρεθύμνου.

Ένας διάλογος, αργά το βράδυ, στη γειτονιά όπου διέμεναν οι δύο άνδρες στο Περαχώρι Ανωγείων οδήγησε σε παρεξήγηση. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ο 30χρονος τράβηξε το όπλο του και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Λευτέρη Καλομοίρη. Αμέσως, ο γιος του 62χρονου θέλησε να πάρει εκδίκηση. Βρήκε τον Ξυλούρη, τον σκότωσε και τράπηκε σε φυγή.

Στην προσπάθειά του να χωρίσει τους εμπλεκόμενους ένας ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Ανωγείων, όπου άμεσα έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα μεταξύ των δύο οικογενειών.

Στις 3:00 τα ξημερώματα, οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Ηρακλείου του 30χρονου και στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου του 63χρονου, όπου σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον ιερέα των Ανωγείων, τον παπα-Ανδρέα Κεφαλογιάννη, μια προσωπικότητα απολύτως σεβαστή στην τοπική κοινωνία και οποίος γνωρίζει καλά τις δύο οικογένειες.

«Ήταν η κακιά ώρα. Είχαν κάποιες διαφορές από παλιά οι δύο οικογένειες αλλά τα είχαν βρει. Τα σπίτια τους είναι 20 μέτρα απόσταση, στην ίδια γειτονιά ζούσαν», αναφέρει ο πατήρ Ανδρέας.

«Καθόντουσαν στο καφενείο και συζητούσαν. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και ξεκίνησε ο καυγάς. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι και πώς έγινε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλο το χωριό θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις δύο οικογένειες. Θέλουμε να σταματήσει το κακό εδώ, να μην δοθεί συνέχεια», αναφέρει ο ιερέας των Ανωγείων.

«Είναι ώρα για περισυλλογή, ηρεμία και προσευχή. Θα είμαστε δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων», καταλήγει.

Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Έρευνες για τα αίτια του διπλού φονικού

Οι λόγοι που οδήγησαν στο διπλό φονικό το βράδυ του Σαββάτου φαίνεται να μην έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν δύο σενάρια, σύμφωνα με μαρτυρίες. Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι οι δύο οικογένειες είχαν κτηματικές διαφορές που, ενώ το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως ο καυγάς έγινε εξαιτίας ενός… πάρκινγκ.

Ειδικότερα, ο 62χρονος – σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες – πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη, γεγονός που πυροδότησε τη λογομαχία. Ο καυγάς όμως πήρε τραγικές διαστάσεις καθώς βγήκαν τα όπλα ανάμεσα στους δύο νεαρούς άνδρες. Ο Λευτέρης Καλομοίρης – σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες – όταν είδε τα όπλα μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατέψει με αποτέλεσμα να δεχθεί τη σφαίρα που τον τραυμάτισε θανάσιμα. Στη συνέχεια, ο γιος του απάντησε στα πυρά, «αδειάζοντας» το όπλο του στον Γιώργο Ξυλούρη που έπεσε νεκρός.

Θρηνούν τα Ανώγεια

Την ώρα που η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη θρηνεί για την απώλεια του, βίωσε μια ακόμα δύσκολη στιγμή. Σύμφωνα με το Cretalive, πριν η οικογένεια αποχαιρετήσει τον 30χρονο πατέρα, τελέστηκε η βάπτιση του παιδιού του, που δεν πρόλαβε να το χαρεί και να το δει να μεγαλώνει.

Το απόγευμα αναμένεται να ψαλλεί η κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια. Η αδελφή του 30χρονου αποχαιρέτησε τον αδερφό της με ένα κείμενο - θρήνο, που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης.

Μερικές ώρες μετά το διπλό φονικό, ο γιος του 63χρονου θύματος «αποχαιρέτησε» τον πατέρα του με μία μαντινάδα που κοινοποίησε στα social media.

Η ανάρτηση αναφέρει:

«Ο,τι αξιζει δε μπορεί

Ο χρόνος να το θάψει

Θα ρθει καιρός που Η φλόγα ντου

στον ουρανό θα λάμψει,

Καλο ταξίδι πατέρα».

Να σημειωθεί ότι τα σπίτια των δύο θυμάτων της μοιραίας τραγωδίας είναι σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο καυγάς στο καφενείο, η εν ψυχρώ εκτέλεση και η άμεση εκδίκηση (pics&vids)

Σχετικές ειδήσεις