ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στα Ανώγεια: Τα σπαρακτικά μοιρολόγια για τον Λευτέρη Καλομοίρη -Στον εισαγγελέα ο γιος του

Θρήνος στα Ανώγεια: Τα σπαρακτικά μοιρολόγια για τον Λευτέρη Καλομοίρη -Στον εισαγγελέα ο γιος του
CRETAPOST.GR

Βουβά είναι σήμερα (04/05) τα Ανώγεια, εκεί όπου το βράδυ του Σαββάτου γράφτηκε μια τραγωδία.

Το μόνο που ακούγεται σε όλο το χωριό είναι τα σπαρακτικά μοιρολόγια της μαυροφορεμένης γυναίκας και των παιδιών του Λευτέρη Καλομοίρη.

Συγγενείς και φίλοι προσπαθούν να τους παρηγορήσουν. Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν στο καφενείο της οικογένειας για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον αδικοχαμένο 63χρονο, μεταδίδει το cretapost.

Εν τω μεταξύ, η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή είναι πολύ ισχυρή, προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις και περαιτέρω προβλήματα.

Στον εισαγγελέα ο 29χρονος

Την ώρα που θα γίνεται η κηδεία, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε χθες στην Αστυνομία θα περνά την πόρτα του εισαγγελέα Ρεθύμνου.

Η κατάθεσή του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση, ωστόσο είναι πολύ πιθανό ότι θα ζητήσει αναβολή για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το δικαστικό μέγαρο του Ρεθύμνου όπου θα οδηγηθεί ο 29χρονος.FLASHNEWS.GR

Η αστυνομία έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο προκειμένου να μεταφερθεί στην εισαγγελία ο 29χρονος.

Στα δικαστήρια Ρεθύμνου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, συνεπικουρούμενη μάλιστα από δυνάμεις από τα Χανιά, αφού ισχυρές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα και στα Ανώγεια.

Τα δύο σενάρια για το φονικό

Προς δυο κατευθύνσεις κινούνται οι έρευνες για να εξακριβώσουν οι αρχές τι ακριβώς συνέβη τα κρίσιμα λεπτά του φονικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑϊ, το πρώτο σενάριο που εξετάζεται, θέλει τους οι δυο νεαροί, 29 και 30 χρονών, να είχαν σοβαρό καβγά και να τους χώρισαν αυτόπτες μάρτυρες. Στη συνέχεια βρέθηκαν ξανά και οι δύο οπλισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Ο 63χρονος μπήκε στη μέση και έπεσε νεκρός.

Το δεύτερο σενάριο αφορά μια εκτίμηση ότι και τα δύο θύματα έχουν σκοτωθεί από το ίδιο όπλο, ότι πιθανώς δηλαδή ο γιος του 63χρονου να σκότωσε και τον πατέρα του χωρίς πρόθεση. Η βαλλιστική και η νεκροψία θα δώσουν απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 30χρονου Γιώργου

Εκατοντάδες φίλοι της οικογένειας -από τις πιο γνωστές και ιστορικές των Ανωγείων- όχι μόνο από την περιοχή αλλά και από άλλα σημεία της Κρήτης, συνόδευσαν τον 30χρονο, ένα από τα δύο θύματα της αιματηρής συμπλοκής που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη, στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο Ανωγείων.

Στην κηδεία του 30χρονου Γιώργου, δημιουργήθηκε μία μεγάλη πομπή από την εκκλησία προς το κοιμητήριο. Ο ιερέας των Ανωγείων, Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ζήτησε να μην υπάρξει ο καθιερωμένος χαιρετισμός προς την οικογένεια, κάτι που έγινε αποδεκτό.

Με την διακριτή αλλά ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης, η σωρός του 30χρονου μεταφέρθηκε αρχικά στο σπίτι του στο Περαχώρι και κατόπιν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία. Οι κάτοικοι των Ανωγείων δεν μπορούν να αντιληφθούν πως συνέβη αυτή η συμπλοκή ανάμεσα στους τρεις άνδρες, οι οποίοι αρχικά λογομάχησαν και τελικά «βγήκαν τα όπλα». Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργης Μπαγκέρης, «… χρόνια πολλά πίσω υπήρχαν διαφορές κτηματικές, οι οποίες όμως δεν στάθηκαν ποτέ ικανές να πυροδοτήσουν μία αντίδραση όπως η χθεσινοβραδυνή. Όλοι θα μείνουμε με την απορία τι μπορεί να ειπώθηκε μεταξύ των ανδρών που να είχε αυτό το αποτέλεσμα».

Σπαράζουν τα λόγια της αδερφής και της κόρης του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη

Συγκλονισμένη η αδελφή του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, μίλησε στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι ο αδερφός της ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος.

«Πώς έγινε; Ναι, μακάρι να 'ξερα», είπε και απάντησε ότι δεν υπήρχε προηγούμενη αντιπαράθεση στις δύο οικογένειες. «Όχι, όχι, όχι. Μα πολύ φιλήσυχος ο Λευτέρης. Δεν ήξερε, μόνο μαντινάδες να βγάζει κι αθώος ήταν. Ποτέ δεν τσακώθηκε με κανέναν. Ήταν πολύ καλός, πολύ φιλήσυχος άνθρωπος… Μόνο να βγάζει μαντινάδες και να χορεύει, να διδάσκει παιδιά και δάσκαλος και όλα. Δεν ήξερε πότε το κακό, δεν πάτησε μυρμήγκι ποτέ. Την οικογένειά του, τρία κορίτσια, δυο αγόρια, πολύ καλά παιδιά, τώρα όλα διαλύθηκαν».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η κόρη του 63χρονου και αδερφή του 29χρονου, η οποία τόνισε πως η οικογένειά της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. «Να σου πω την αλήθεια, αυτό που έχω να πω είναι ότι ήταν άδικο όλο αυτό, άδικο. Ο πατέρας μου έφυγε άδικα. Ήταν άδικο και για τους δύο, έφυγαν δυο ψυχές άδικα και για τον κάθε άνθρωπο που φεύγει με αυτόν τον τρόπο. Αυτό έχω να πω. Το μόνο που έχω να πω για τον πατέρα μου, ήταν ένας άνθρωπος έντιμος, ηθικός, αγαπητός στον κόσμο. Όσοι τον γνώρισαν ξέρουν ότι θυσιάστηκε για το παιδί του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις