ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άνοιξαν οι εκκλησίες - Με μάσκα και αποστάσεις η προσευχή των πιστών

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Άνοιξαν οι εκκλησίες - Με μάσκα και αποστάσεις η προσευχή των πιστών

Άρση περιοριστικών μέτρων: Μια νέα πραγματικότητα και στις εκκλησίες φέρνει η πανδημία του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, άνοιξαν και οι εκκλησίες, αλλά μόνο για ατομική προσευχή.

Η εικόνα μέσα στους ιερούς ναούς, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Newsbomb.gr, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που ξέραμε.

Τα καθίσματα στην εκκλησία έχουν αποστάσεις περίπου 2 μέτρων και στις εισόδους των ιερών ναών έχουν τοποθετηθεί υποχρεωτικά δυο σταθμοί αντισηπτικών προς χρήση των προσερχόμενων. Η υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό είναι υποχρεωτική για όλους τους προσερχόμενους κατά την είσοδο στο χώρο λατρείας.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Σύμφωνα με την ΚΥΑ «ο συνολικός αριθμός των εντός των χώρων λατρείας παρευρισκομένων καθορίζεται σύμφωνα με την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα 500 τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται ο αριθμός πενήντα. Στον υπολογισμό του προηγούμενου εδαφίου περιλαμβάνεται αποκλειστικά και μόνο η επιφάνεια του κύριου/ωφέλιμου χώρου που εξυπηρετεί τις λατρευτικές ανάγκες και δεν συμπεριλαμβάνονται οι επιφάνειες τυχόν άλλων όμορων κυρίων χώρων του ακινήτου που εξυπηρετούν δραστηριότητες μη λατρευτικές (π.χ. χώροι σεμιναρίων και αναγνωστήριων), τυχόν βοηθητικών χώρων (π.χ. γραφείων, αποθηκών), χώρων υγιεινής, κοινοχρήστων κ.λπ.».

Υπογραμμίζεται ότι ακόμα και όρθιοι οι πιστοί οφείλουν να στέκονται τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι αποστάσεις θα πρέπει να τηρούνται και στον εξωτερικό χώρο.

Δείτε τι είπε ο Πάτερ Γεώργιος στο Newsbomb.gr:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου

Σχετικές ειδήσεις