ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτοιμα να ανοίξουν τα σχολεία - Απολύμανση σε όλους τους χώρους

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτοιμα να ανοίξουν τα σχολεία - Απολύμανση σε όλους τους χώρους

Άρση περιοριστικών μέτρων: Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την επιστροφή στην κανονικότητα και στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και τα σχολεία θα πρέπει να προσαρμοστούν στην μετα-κορορονοϊό εποχή.

Το πρωί της Δευτέρας (4/5), το Newsbomb.gr βρέθηκε στο 41ο Λύκειο Αθηνών και κατέγραψε καρέ - καρέ τη διαδικασία απολύμανσης που πραγματοποιήθηκε απολύμανση από ειδικό συνεργείο.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Η αρχή για την εκ νέου λειτουργία των σχολείων γίνεται με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου την 11η Μαΐου και μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου, αναμένεται να επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου, καθώς και οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Οι απολυμάνσεις στα σχολεία έχουν ξεκινήσει ήδη καθώς οι καθηγητές θα πρέπει να βρίσκονται στις σχολικές μονάδες από την Τετάρτη 6 Μαΐου, προκειμένου να προετοιμαστεί η επαναλειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα δημοτικά

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. «Από την αρχή αυτής της κρίσης ακούμε τους ειδικούς», τόνισε η Νίκη Κεραμέως. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να επισημανθεί ότι το σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση για τη σταδιακή επαναλειτουργία κάποιων δομών έχει την ομόφωνη σύμφωνη γνώμη της ειδικής επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, είπε.

«Επιλέξαμε μια πιο συντηρητική στάση για το άνοιγμα των σχολείων. Αυτή τη στιγμή και τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Μετά τις 20 Μαΐου και ανάλογα με την πορεία του ιού στη χώρα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξουν».

«Το μάθημα εκ περιτροπής έχει γίνει για συγκεκριμένους λόγους», τόνισε η κ. Κεραμέως , ωστόσο συνοδεύεται από μια πιο εντατική διαδικασία. Όπως είπε, θα υπάρχουν οδηγίες για το πώς οι μαθητές θα καλύπτουν την ύλη από το σπίτι.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής πληθυσμιακή ομάδα. Παίρνουμε μέτρα προστασίας και έχουμε χρέος να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να μπουν στη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων, η υπουργός είπε ότι «επικεντρώσαμε περισσότερο στην κάλυψη της ύλης και όχι τόσο στις εξετάσεις», για να μπορέσουν τα παιδιά να μεταβούν στην επόμενη τάξη.

Για τους μαθητές που δεν θα πάνε στο σχολείο προβλέπεται αναμετάδοση του μαθήματος σε πραγματικό χρόνο και σβήσιμο απουσιών.

Συγκεκριμένα, δεν θα προσμετρηθεί η απουσία σε μαθητές που θα δηλώσουν, με βεβαίωση γονέων, ότι στο σπίτι κατοικεί άτομο ευπαθούς ομάδας ή που έχει νοσήσει.

«Δεν θέλουμε να βάλουμε κι άλλη γραφειοκρατία. Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες πολίτες.»

Τέλος, η υπουργός είπε ότι στα σχολεία η χρήση μάσκας είναι προαιρετική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Σπαραγμός αλλά και φόβοι για βεντέτα - Η κατάθεση-φωτιά του 29χρονου