ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Βρετανία: Πάνω από 31.000 θάνατοι - Κατέληξε βρέφος έξι εβδομάδων

Κορονοϊός Βρετανία: Πάνω από 31.000 θάνατοι - Κατέληξε βρέφος έξι εβδομάδων
Pixabay

Περισσότεροι από 31.000 θάνατοι από τον κορονοϊό έχουν καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, με βάση τα νεότερα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.

Ξεπέρασε τις 31.000 ο συνολικός αριθμός θανάτων από κορονοϊό στη Βρετανία (31.241), με 626 νέες απώλειες το τελευταίο 24ωρο, σε νοσοκομεία και στην υπόλοιπη κοινότητα, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση της κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία.

Ένα βρέφος έξι εβδομάδων έγινε το μικρότερο σε ηλικία θύμα από τον κορονοϊό, το οποίο πέθανε πριν λίγες μέρες σε νοσοκομείο στην Αγγλία, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, πριν να κολλήσει τον ιό.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιουστίς, ανακοίνωσε χρηματοδότηση με 16 εκατομμύρια λίρες προς τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για την προσφορά γευμάτων προς τις ευάλωτες ομάδες. Επανέλαβε ότι οι αλλαγές που πρόκειται να ανακοινώσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα είναι πολύ προσεκτικές και ότι «δεν πρόκειται να γίνει κάποια δραματική αλλαγή μέσα σε μία νύχτα».

Ο Τζόνσον προσκάλεσε τον Πούτιν να συμμετάσχει στην Παγκόσμια συνάντηση κορυφής για τα εμβόλια

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προσκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στις εργασίες της τρίτης Παγκόσμιας συνάντησης κορυφής με θέμα τα εμβόλια, την οποία η Βρετανία διοργανώνει στο διάστημα 3-4 Ιουνίου με την μορφή τηλεδιάσκεψης.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ 10, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα οι δύο ηγέτες, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS από το Λονδίνο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ξανά ο καταδικασμένος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης