ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή» - Τα λόγια του παιδεραστή του Ρεθύμνου στην απολογία του

«Δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή» - Τα λόγια του παιδεραστή του Ρεθύμνου στην απολογία του

«Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο», είπε, μεταξύ άλλων, ο Ν.Σ. στην απολογία του ενώπιον της εισαγγελέως, σήμερα το πρωί (09.05.2020).

Μετά από 8 χρόνια και πέντε μήνες παραμονής στις φυλακές Γρεβενών, στις 22 Απριλίου, αποφυλακίστηκε ο 56χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου, ο οποίος συνελήφθη εκ νέου για παραβίαση του περιοριστικού όρου που του έχει επιβληθεί. Η σύλληψη του έγινε με εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σ.. Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Ν.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο 56χρονος υποστήριξε στην απολογία του πως «είναι άδικο, δεν έχω παραβιάσει κανέναν όρο. Για την αλλαγή της διεύθυνσης κατοικίας μου, ενημέρωσα τη φυλακή Γρεβενών με email, το οποίο απευθυνόταν και στην εισαγγελία Γρεβενών. Την επόμενη ημέρα, η φυλακή μου είπε να επικοινωνήσω ο ίδιος με την Εισαγγελία. Πήρα τηλέφωνο, υπάρχει και η κλήση, και μου είπαν να πάω στο τμήμα Καλαμαριάς να κάνω υπεύθυνη δήλωση και να τη στείλω στην Εισαγγελία. Ήμουν σε διαδικασία ενημέρωσης και με συνέλαβαν. Δεν έκανα κάτι παράνομο. Για ό,τι έχω κάνει, έχω καταδικαστεί. Μη με στείλετε πίσω, δεν θέλω να ξαναγυρίσω στη φυλακή. Δεν έχω κάνει κάτι για να τιμωρηθώ με αυτόν τον τρόπο».

Συγκεκριμένα, με διάταξη της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο τελεσίδικα καταδικασθείς για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος συνελήφθη για παραβίαση περιοριστικού όρου.

Υπενθυμίζεται ότι με βούλευμα είχε γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του παιδεραστή και ήταν υποχρεωμένος να διαμένει εντός του Δήμου Καλαμαριάς αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κυκλοφορεί στην περιοχή της Μενεμένης.

Ο Σειραγάκης οδηγήθηκε το Σάββατο (09/05) στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Με εντολή της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, επέστρεψε στη φυλακή και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών το οποίο θα αποφασίσει αν θα διατηρηθεί η υφ’ όρον απόλυση ή αν θα ανακληθεί η προηγούμενη απόφαση για την αποφυλάκιση του. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Κυριακή Πακιρτζίδου ο κατηγορούμενος δεν παραβίασε κανέναν όρο καθώς αποδεικνύεται ότι στις 4 Μαΐου, απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στην Εισαγγελία Γρεβενών, δια μέσου των φυλακών, δηλώνοντας τη διαμονή του σε νέα διεύθυνση στην περιοχή της Μενεμένης.

Στο όνομα του υπάρχουν μισθωτήριο συμβόλαιο και συμβόλαιο με εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Τα έγγραφα αυτά πρόκειται να προσκομιστούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Ο Νίκος Σειραγάκης γυμναστής και πρώην προπονητής μπάσκετ από την Κρήτη, είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης (κατά τη συγχώνευση 220 χρόνια) για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε βάρος 36 παιδιών. Η ποινή αυτή είχε μειωθεί στα 25 χρόνια που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή και εν τέλει αποφυλακίστηκε στις 5 Μαΐου από τις φυλακές Γρεβενών, στα οκτώ χρόνια λόγω καλής διαγωγής.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του 56χρονου

Πηγή πληροφοριών: grtimes.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ο Μανώλης Καλομοίρης σπάει τη σιωπή του - «Παρακαλώ το Θεό»

Σχετικές ειδήσεις