ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μεγάλες ουρές στη ΔΕΗ στο κατάστημα της Αριστείδου στην Αθήνα - Επενέβη η ΕΛΑΣ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μεγάλες ουρές στη ΔΕΗ στο κατάστημα της Αριστείδου στην Αθήνα - Επενέβη η ΕΛΑΣ

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Αποκαρδιωτικές είναι εικόνες καταγράφονται στην οδό Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκατοντάδες πολίτες συνωστίστηκαν σε ουρά που ξεκινά από την Σοφοκλέους για να μεταβούν σε κατάστημα της ΔΕΗ.

Ήδη από νωρίς το πρωί δεκάδες πολίτες συγκεντρώνονται στα υποκαταστήματα της εταιρείας δημιουργώντας τεράστιες ουρές αναμονής. Λίγο πριν τις 11:00 πολίτες στην ουρά διαμαρτύρονταν για αναμονή άνω των 2,5 ωρών!

Δείτε βίντεο του Newsbomb.gr από το σημείο

Ο εκνευρισμός είναι τεράστιος αφού δεν τηρούνται σειρές προτεραιότητας. Οι υπάλληλοι του καταστήματος προσπαθούν μάταια να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Η μεγάλη ουρά που σχηματίστηκε ξεκινούσε από την οδό Ευριπίδου και έφτανε έως και την Αριστείδου και την είσοδο της ΔΕΗ. Οι πρώτοι έφτασαν έξω από τη ΔΕΗ ήδη από τις 6 το πρωί για να πάρουν προτεραιότητα.

Δείτε εικόνες από το σημείο

Η είσοδος στο κτίριο γίνεται ανά δέκα άτομα, ωστόσο έξω από το κτίριο δεν τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Οι περισσότεροι ωστόσο φορούν μάσκες. Άνδρες της ΔΙΑΣ, μετέβησαν λίγο πριν τις 9 το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας και δίνουν οδηγίες στους πολίτες να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Παρόλα αυτά η ΔΕΗ έχει σημειώσει ότι οι συναλλαγές μπορούν να γίνονται και τηλεφωνικά. Ε

ξάλλου με χθεσινή ανακοίνωση η εταιρεία σημείωνε, ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης (μετά τις 26 Μαρτίου) μεγάλο τμήμα των καταναλωτών μετακινήθηκε σε ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης, μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ www.dei.gr καθώς οι ηλεκτρονικές πληρωμές αυξήθηκαν κατά 80%, οι νέοι πελάτες e-bill παρουσίασαν αύξηση 300%, τα ηλεκτρονικά αιτήματα αυξήθηκαν 84% και συνολικά πάνω από το 30% του συνόλου των συναλλαγών διενεργείται ηλεκτρονικά. Αντίστοιχα, στο τηλεφωνικό κέντρο 11770 παρατηρείται στο ίδιο διάστημα αύξηση των απαντημένων κλήσεων 45% και επιστροφή 15.000 κλήσεων σε πελάτες μέσω της υπηρεσίας call back.

Δείτε το βίντεο με την ένταση και την ουρά στην ΔΕΗ

Τα καταστήματα της ΔΕΗ από σήμερα Δευτέρα λειτουργούν αποκλειστικά για πληρωμές, σύναψη νέων συμβολαίων και αλλαγή στοιχείων συμβολαίων.

Όλες οι υπόλοιπες εργασίες θα συνεχίσουν να παρέχονται από την ιστοσελίδα www.dei.gr και το τηλεφωνικό κέντρο 11770, τα οποία έχουν αναβαθμίσει το πλήθος και την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν. Η είσοδος στα καταστήματα θα γίνεται μετά από θερμομέτρηση των εισερχομένων μέσα από ειδικές πύλες ή συσκευές θερμομέτρησης.

Η ΔΕΗ τονίζει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της και τα στοιχεία της θερμομέτρησης δεν θα καταγράφονται.

Παράλληλα, μέσα στα καταστήματα θα υπάρχουν συσκευές απολύμανσης των χεριών, ενώ οι υπάλληλοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες. Το ίδιο συνίσταται και στους πελάτες, που εισέρχονται στο χώρο.

Η ΔΕΗ υπενθυμίζει ακόμη ότι μέσω της ιστοσελίδας www.dei.gr όλοι οι πελάτες μπορούν:

  • Να πληρώσουν ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, χωρίς καμία τραπεζική προμήθεια
  • Να εγγραφούν στον ηλεκτρονικό λογαριασμό e-bill κάνοντας χρήση και της έκπτωσης των 5 ευρώ/λογαριασμό, που ισχύει έως τα τέλη Ιουνίου
  • Να συνάψουν νέα συμβόλαια ή να κάνουν αλλαγή των στοιχείων του συμβολαίου τους μέσω της νέας υπηρεσίας e-contract της ΔΕΗ.

Εξάλλου, στο τηλεφωνικό κέντρο 11770 έχουν προστεθεί τέσσερις νέες υπηρεσίες:

  • Το ωράριο έχει διευρυνθεί κατά 2 ώρες (07:00-21:00).
  • Δίνεται η δυνατότητα για πληρωμές από το τηλέφωνο καθημερινά 09:00-17:00 με τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται στον λογαριασμό και τον αριθμό της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, χωρίς πρόσθετους κωδικούς.
  • Επιλογή υπηρεσίας επιστροφής κλήσης για όσους είναι σε αναμονή πάνω από 3 λεπτά.

-Διακανονισμοί και για ποσά άνω των 5.000 ευρώ, που μέχρι πρότινος πραγματοποιούνταν στα καταστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μεγάλες ουρές στη ΔΕΗ στο κατάστημα της Αριστείδου στην Αθήνα - Επενέβη η ΕΛΑΣ