ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή στην κανονικότητα: Έτσι θα δοκιμάζουμε πλέον τα ρούχα στα καταστήματα

Επιστροφή στην κανονικότητα: Έτσι θα δοκιμάζουμε πλέον τα ρούχα στα καταστήματα
PIXABAY

Τα περισσότερα καταστήματα λιανικού εμπορίου άνοιξαν σήμερα (11/05) στις πόρτες τους στους καταναλωτές μετά από δύο μήνες περιοριστικών μέτρων. 

Η επίσκεψη στα καταστήματα και ειδικότερα σε αυτά που πουλούν ρούχα και παπούτσια, γίνεται πλέον υπό νέες συνθήκες γι' αυτό και τόσο οι ιδιοκτήτες τους όσο και οι καταναλωτές, καλούνται να συνηθίσουν τη νέα πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα παραμείνουν κλειστά έως τις 17/05 - Δείτε τους ΚΑΔ

Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η αγορά των ρούχων είναι προτιμότερο να γίνεται χωρίς δοκιμή εφόσον γνωρίζουμε το νούμερό μας.

Σχετικές οδηγίες και συμβουλές για την είσοδο σε καταστήματα με ρούχα έδωσε προ ημερών η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

  • Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποστάσεις
  • Πρέπει να φοράμε μάσκα κι εμείς και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούν-Προτιμάμε, γνωρίζοντας τα νούμερά μας, να αγοράσουμε ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσουμε.
  • Θα πρέπει το κάθε μαγαζί να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.
  • Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, καθώς είναι πολύ μικροί χώροι, ωστόσο, αν πρέπει να μπούμε τότε προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειες που υπάρχουν.
  • Δεν ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο και το φοράμε και αν είναι δυνατόν και πάνω από τα ρούχα μας.
  • Δεν αφήνουμε τους εργαζόμενους να μπουν στα δοκιμαστήρια όταν είμαστε μέσα, μας κρεμάνε ή ακουμπούν το ρούχο σε ένα σημείο και από εκεί το παίρνουμε εμείς και το δοκιμάζουμε. Σε διαφορετική περίπτωση το μαζί θα πρέπει να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Μεγάλες ουρές στη ΔΕΗ στο κατάστημα της Αριστείδου στην Αθήνα - Επενέβη η ΕΛΑΣ

Σχετικές ειδήσεις