ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα-Βιτριόλι: Ψυχολόγος αποκαλύπτει το «προφίλ» της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη

Καλλιθέα-Βιτριόλι: Ψυχολόγος αποκαλύπτει το «προφίλ» της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη
screenshot

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλλιθέας από την φρικιαστική επίθεση με βιτριόλι, που δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης (20/05) μία 34χρονη - Η γυναίκα, δίνει τη δική της μάχη στο νοσοκομείο - Ψυχολόγος αναλύει το «προφίλ» της δράστριας

«Καρτέρι» είχε στήσει μια μαυροφορεμένη γυναίκα με μάσκα στην άτυχη Ιωάννα, την οποία και κατέκαψε, λούζοντάς την με βιτριόλι, το πρωί της Τετάρτης, στο κτήριο της δουλειάς της, στην οδό Θησέως, στην Καλλιθέα.

Όπως εξηγεί στον ΣΚΑΪ, η εξελικτική ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου «Αυτά τα εγκλήματα είναι σοκαριστικά γιατί είναι εγκληματα προμελετημένα και δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας από την άποψη ότι αγοράστηκε βιτριόλι και μπήκε στην διαδικασία να το κάνει πράξη. Είναι τελείως διαφορετικό από κάτι που γίνεται εν βρασμώ».

«Εκτός του ότι είναι σχεδιασμένο περνάει και από κάποια στάδια επεξεργασίας του εγκεφάλου», προσθέτει η ίδια ενώ επισημαίνει πως «είναι το αρρωστημένο μυαλό του θύτη, δεν μπορείς να δώσεις λογική εξήγηση σε ένα μυαλό που νοσεί».

Παράλληλα, όπως η ίδια εξηγεί «είναι σοκαριστικό και από το αποτέλεσμα που θα φέρει καθώς απ’ ότι ακούστηκε το θύμα θα χάσει την όραση από το ένα μάτι της, θα αλλοιωθεί η όψης της. Είναι πολύ σοβαρά αυτά τα θεματα για έναν άνθρωπο που πρέπει να συνεχίσει να ζει την ζωή του».

Τι αναζητούν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν προσανατολίσει τις έρευνες τους στο κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου.

Το ενδεχόμενο να δώσει κατάθεση και να περιγράψει τα όσα έγιναν λίγο πριν την επίθεση αλλά και το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση, δεδομένης της κατάστασης της 34χρονης.

Μέσα από το κινητό της θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα αλλά και αν έχει διαφορές με άτομα από τον περίγυρό της.

Επίσης, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις επαφές με τις οποίες είχε πιο συχνά επικοινωνία μήπως και καταφέρουν μέσα από αυτά τα πρόσωπα να συμπληρώσουν το παζλ των ατόμων θα ήθελαν να της κάνουν κακό.

Σε αυτή τη φάση της έρευνας είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουν φίλους ή συναδέλφους με τους οποίους να ήταν πολύ κοντά η γυναίκα και που ίσως να γνωρίζουν ποιος μπορεί να ήθελε να της κάνει κακό.

Αρχικές πληροφορίες, έκαναν λόγο για μια καταγγελία που ήθελε τις δύο γυναίκες να διαπληκτίστηκαν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των ειδικών φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες που κατέγραψαν τη διαφυγή της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Αναζητούν τον τρόπο που έφυγε από το σημείο όπου πραγματοποίησε την επίθεσή της αλλά και τη διαδρομή που ακολούθησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν δώσει τις πρώτες τους καταθέσεις τόσο η μητέρα και ο αδερφός του θύματος όσο και άτομα από το φιλικό της περιβάλλον.

Το χρονικό της φρίκης

Η 34χρονη έφτασε το πρωί της Τετάρτης στη δουλειά της στην οδό Θησέως, μπήκε στο κτήριο και κατευθύνθηκε προς το ασανσέρ με προορισμό τα γραφεία της εταιρίας της. Μόλις πλησίασε το ασανσέρ, ξαφνικά εμφανίστηκε μία γυναίκα και της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, εξαφανίστηκε.

Αμέσως μετά την επίθεση, η άτυχη κοπέλα έτρεξε προς το φαρμακείο, ενώ είχε μείνει μόνο με τα εσώρουχά της, καθώς την έκαιγαν τα ρούχα της και φώναζε για βοήθεια.

Το σώμα και το πρόσωπό της ήταν γεμάτα με αίματα.

Η ξανθιά καλλονή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ονομάζεται Ιωάννα και εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία, είχε συμμετάσχει παλιότερα ως παίκτρια από την Αιτωλοακαρνανία, στο παιχνίδι του Alpha “Deal”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας: Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία - Τι είπε για την οικονομία

Σχετικές ειδήσεις