ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ: «ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι - Ραγδαίες εξελίξεις: Δύο μαυροφορεμένες, νέες μαρτυρίες και βίντεο-ντοκουμέντα

Επίθεση με βιτριόλι - Ραγδαίες εξελίξεις: Δύο μαυροφορεμένες, νέες μαρτυρίες και βίντεο-ντοκουμέντα

Οι αστυνομικοί σαρώνουν τις εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας από τη Δευτέρα, δύο ημέρες πριν την επίθεση στην Καλλιθέα με βιτριόλι σε μία 34χρονη γυναίκα.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών βλέπουν καρέ-καρέ όλες τις κινήσεις, καθώς εκτιμούν πως η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε ξαναπάει στο κτήριο της εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα για να κάνει την πρόβα τζενεράλε πριν περάσει στην τελευταία επιχειρησιακή φάση του σατανικού της σχεδίου και την επίθεση με βιτριόλι.

Στο πλευρό της 34χρονης βρίσκονται οι συγγενείς της… Η μητέρα, ο θείος και ο αδελφός της… Όπως λένε, δεν μπορούν να διανοηθούν τι έχει συμβεί.

«Οι άνθρωποι είναι σοκαρισμένοι. Προσπαθούν και αυτοί να δουν τι μπορεί να μάθουν από διάφορους άλλους φίλους της, αν κάποιος γνωρίζει το παραμικρό...» αναφέρει ο δικηγόρος του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί σήμερα είχαν μια δεύτερη ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί της.

Όπως φαίνεται μετά το αρχικό σοκ που υπέστη το θύμα της επίθεση αρχίζει να ανακαλεί στη μνήμη της τα μοιραία δευτερόλεπτα που θα οδηγήσουν στην ταυτότητα της γυναίκας που της πέταξε βιτριόλι.

«Τώρα που θυμάμαι, από τις εικόνες της επίθεσης μου φάνηκε γνωστό το πρόσωπο της. Προσπαθώ να καταλάβω που την γνωρίζω. Νομίζω ότι θα θυμηθώ και θα σας πω».

Ήδη τα στελέχη της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Αθηνών έχουν πάρει καταθέσεις από την οικογένεια της, το φιλικό της περιβάλλον, τον πρώην και τον νυν σύντροφο της.

«Το μόνο που θέλω τώρα είναι να γίνει καλά η αδερφή μου. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά», αναφέρει ο αδερφός του θύματος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

«Πάρτα μωρή, καλά να πάθεις»

Όπως μετέδωσε το STAR, η μαυροντυμένη γυναίκα φέρεται να είπε «πάρτα μωρή, καλά να πάθεις» όταν έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο της κοπέλας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται και να την κυνήγησε για λίγα δευτερόλεπτα.

Όπως ανέφερε στην κάμερα του Star αυτόπτης μάρτυρας:«Την ώρα εκείνη που έτρεχε η κοπέλα για το φαρμακείο, βγήκε μια με μαύρα και είπε η κοπέλα πού πήγε;». Η δράστις φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στην νεαρή κοπέλα καθώς ήξερε τι ώρα φτάνει στο γραφείο της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να είχε χαρτογραφήσει και τον χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα παραμόνευε στο υπόγειο του κτιρίου όταν είδε το θύμα της να πλησιάζει. Η σήμανση έχει ελέγξει για αποτυπώματα το υπόγειο που κρυβόταν, με τους άνδρες της ασφάλειας να εξετάζουν ότι υλικό έχουν στα χέρια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μπουκάλι με το υγρό δεν έχει βρεθεί.

Oι αστυνομικοί παίρνουν ξανά και ξανά καταθέσεις από φίλους και συναδέλφους της, αναζητώντας κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει το σενάριο της αντιζηλίας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star:

Η 34χρονη σήμερα το μεσημέρι μεταφέρθηκε από την ιδιωτική κλινική που νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Η μητέρα της δεν έχει σταματήσει να δίνει κουράγιο στο παιδί της.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο: Οι πρώτες στιγμές μετά την επίθεση

Νέο βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τις πρώτες στιγμές μετά την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε 34χρονη κοπέλα βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα το Mega, φαίνεται η στιγμή, όπου μετά την επίθεση, η 34χρονη κοπέλα φέροντας εγκαύματα από το καυστικό υγρό, βγαίνει τρέχοντας από την πολυκατοικία για να πάει στο απέναντι πεζοδρόμιο όπου είναι το φαρμακείο.

Τρέχοντας και ουρλιάζοντας, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η 34χρονη βγαίνει στον δρόμο και πηγαίνει για να αναζητήσει βοήθεια.

Η κάμερα που κατέγραψε τις εικόνες βρίσκεται έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία δέχτηκε επίθεση η 34χρονη γυναίκα.

Σημειώνεται ότι ούτε σε αυτό το βίντεο απεικονίζεται η δράστης.

Το βίντεο παρουσιάστηκε και στον Ant1 και δείχνει αρχικά την 34χρονη να απομακρύνεται από την πολυκατοικία, ωστόσο φαίνονται ακόμη δύο άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, πρόκειται για δύο μαυροφορεμένες γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πει μέχρι στιγμής το θύμα της επίθεση στους αστυνομικούς περιέγραψε την δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι ως μια γυναίκα που φορούσε μαύρα ρούχα.

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:

Τα τελευταία νέα της υγείας της 34χρονης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Open, η 33χρονη έφυγε από το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν μετά την επίθεση με το βιτριόλι.

Συνοδευόμενη από τη μητέρα της, μεταφέρθηκε στα επείγοντα περιστατικά στο Θριάσιο, όπου υπάρχει μονάδα εγκαυμάτων. Τα νέα είναι ευχάριστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφού οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μάτι της κοπέλας, ωστόσο θα υπάρχει μια απώλεια όρασης. Υπάρχουν βέβαια αρκετά εγκαύματα στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο της 33χρονης, τα οποία οι γιατροί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν.

Η Αστυνομία έχει στρέψει τις έρευνές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε η 33χρονη και στον πολύ κλειστό φιλικό της περίγυρο. Ήδη έχουν συλλέξει από τις κάμερες ασφαλείας το υλικό για να μπορέσουν να δουν κάτι παραπάνω από τις τελευταίες κινήσεις και από το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει και να συλλάβει την γυναίκα που σχεδίασε και εκτέλεσε τη φρικτή αυτή επίθεση.

Οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν προσανατολίσει τις έρευνες τους στο κινητό τηλέφωνο της γυναίκας, σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece, Μίνας Καραμήτρου.

Το ενδεχόμενο να δώσει κατάθεση και να περιγράψει τα όσα έγιναν λίγο πριν την επίθεση αλλά και το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή, φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση, δεδομένης της κατάστασης της 34χρονης.

Μέσα από το κινητό της θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα αλλά και αν έχει διαφορές με άτομα από τον περίγυρό της.

Επίσης, θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τις επαφές με τις οποίες είχε πιο συχνά επικοινωνία μήπως και καταφέρουν μέσα από αυτά τα πρόσωπα να συμπληρώσουν το παζλ των ατόμων θα ήθελαν να της κάνουν κακό.

Σε αυτή τη φάση της έρευνας είναι πολύ σημαντικό να εντοπίσουν φίλους ή συναδέλφους με τους οποίους να ήταν πολύ κοντά η γυναίκα και που ίσως να γνωρίζουν ποιος μπορεί να ήθελε να της κάνει κακό.

Αρχικές πληροφορίες, έκαναν λόγο για μια καταγγελία που ήθελε τις δύο γυναίκες να διαπληκτίστηκαν, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποια προσωπική διαφορά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των ειδικών φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες που κατέγραψαν τη διαφυγή της γυναίκας που επιτέθηκε στην 34χρονη.

Αναζητούν τον τρόπο που έφυγε από το σημείο όπου πραγματοποίησε την επίθεσή της αλλά και τη διαδρομή που ακολούθησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν δώσει τις πρώτες τους καταθέσεις τόσο η μητέρα και ο αδερφός του θύματος όσο και άτομα από το φιλικό της περιβάλλον.

Τα πρώτα λόγια της Ιωάννας

«Δεν μπορώ να φανταστώ ποιο άτομο θα ήθελε να μου κάνει κακό. Αυτό που θυμάμαι είναι μια γυναίκα με μαύρα ρούχα να εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά μου, την ώρα που περίμενα το ασανσέρ στο κτήριο όπου εργάζομαι και να μου πετά ένα καυστικό υγρό». Αυτά ήταν τα μόνα λόγια, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές, που είπε η 34χρονη γυναίκα σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, που μπόρεσαν να μιλήσουν μαζί της, για μόλις δύο λεπτά, στην ιδιωτική κλινική, στο Νέο Φάληρο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Δείτε φωτογραφίες της 34χρονης στη gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Από το σχέδιο διάσωσης της Οικονομίας στην πολιτική αντιπαράθεση για την μείωση μισθών