ΕΛΛΑΔΑ

Τζορτζ Φλόιντ: Στο αυτόφωρο πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Αθήνα

Τζορτζ Φλόιντ: Στο αυτόφωρο πέντε συλληφθέντες για τα επεισόδια στην Αθήνα

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (3/6) κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έξω από την Αμερικανική πρεσβεία.

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα (04/06) τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο της συγκέντρωσης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομικής συντάκτριας του Cnn.gr, Μίνας Καραμήτρου, οι συλληφθέντες είναι «αχαρτογράφητοι» για την ελληνική αστυνομία, καθώς δεν έχουν συλληφθεί ή προσαχθεί στο παρελθόν.

Μάλιστα, τρεις εξ αυτών -που συνελήφθησαν μετά από επέμβαση της ομάδας «Δράση»- κατηγορούνται για τις φθορές που προκλήθηκαν σε καταστήματα στο Κολωνάκι.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, με τις μολότοφ να πέφτουν… βροχή και την αστυνομία να «απαντά» με χρήση χημικών.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Ο κύριος όγκος της πορείας είχε φτάσει στην πρεσβεία των ΗΠΑ και πριν ολοκληρωθεί, τα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα επεισόδια:

Οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν μπροστά από την πρεσβεία ενώ έβαλαν και φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Ακόμη, προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε στάσεις λεωφορείων ενώ έσπασαν και φανάρια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον Έβρο για κύμα μεταναστών -Τι αποκαλύπτουν οι συνοριοφύλακες