ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Αλέφαντος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του

Νίκος Αλέφαντος: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του θρυλικού τεχνικού.

Απέραντη θλίψη στον κόσμο του ποδοσφαίρου, καθώς σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο θρυλικός, Νίκος Αλέφαντος, μια εμβληματική φιγούρα των πάγκων.

Ο «κυρ-Νίκος», όπως ήταν το παρατσούκλι του και τον φώναζαν φίλοι αλλα και αντίπαλοι, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τις τελευταίες εβδομάδες.

Άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στα Εξάρχεια, όπου έμενε για πάνω από 6 δεκαετίες, ενώ άλλωστε ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής από τον τοπικό Αστέρα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ο Νίκος Αλέφαντος απεβίωσε σήμερα 23/6/2020 λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη υποστήριξη των θεράποντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε, όμως, όπως επιθυμούσε την οικεία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Ο οικογενειακός ιατρός,

Παναγιώτης Χλωροκώστας».

H «cult» φιγούρα που αγαπήθηκε από φίλους και αντιπάλους

Ο Αλέφαντος για τους περισσότερους ανθρώπους του ποδοσφαίρου θεωρούταν ένας γνώστης του αθλήματος, που όμως «έχανε» πάρα πολλά από τον παρορμητικό χαρακτήρα του αλλά και τον τρόπο που εκφραζόταν και συμπεριφερόταν. Είτε δημόσια, είτε εντός των αποδυτηρίων. Άλλωστε, κατέχει και το... ρεκόρ της πιο γρήγορης απόλυσης στην ιστορί ατου ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν η εποχή που κλήθηκε να αναλάβει τον Φωστήρα, αλλά τρεις ώρες μετά (!) απολύθηκε!

Αλήστου μνήμης είναι οι ιστορίες με τον ίδιο να «βγάζει» τα συστήματα με… κεφτεδάκια σε τραπέζι με φίλους του στο εστιατόριο του Πανελληνίου, όπου ήταν θαμώνας και πήγαινε για να αθληθεί πολλές φορές, αλλά και αρκετές δημόσιες εμφανίσεις του όπου έκανε «ξεσπάσματα» που έχουν περάσει στην ιστορία.

Ποιος δεν θυμάται άλλωστε και τα ξεσπάσματα που είχε τη δεκαετία του ’80, όταν δεν δίσταζε να ανέβει ακόμα και στα κάγκελα στα γήπεδα για να τσακωθεί με τους οπαδούς; Είτε της δικής του ομάδας, είτε των αντιπάλων! Για αυτό, άλλωστε, έγινε και τραγούδι από το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα».

Ο Αλέφαντος δεν έχει διαστάσει να κοντραριστεί και με «βεντέτες» της εποχής στις ομάδες που δούλευε, ενώ έχει πει και ατάκες που έχουν περάσει στην ιστορία όπως το «Μάθε μπαλίτσα», «Καλώς τα παιδιά, καλώς τα… 3-0», «το 'να, τ' άλλο, τα πάντα όλα» και πολλά ακόμα.

Τα τελευταία χρόνια ήταν μόνιμος συνεργάτης της εκπομπής του συναδέλφου Γιάννη Καρατζαφέρη στο ART TV, όπου ανέλυε τακτικές και ποδοσφαιρικά δρώμενα, διατηρώντας πάντα την ξεχωριστή φυσιογνωμία του αλλά και την προσφιλή του συνήθεια να λέει… λάθος τα ονόματα των ξένων παικτών, δίνοντας έτσι αφορμές για να γίνονται σχόλια στον αθλητικό Τύπο και να κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο με τον ίδιο πρωταγωνιστή στο διαδίκτυο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτη τραγωδία: Πνίγηκαν 8 παιδιά σε ποτάμι - Βούτηξαν να σώσουν φίλο τους