ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνα «παιχνίδια» σε σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης

Επικίνδυνα «παιχνίδια» σε σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay

Οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλούν τρόμο και όπως θα δείτε, είναι θαύμα που ακόμα δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα

Ανησυχία και αγανάκτηση προκαλούν οι εικόνες από το 36ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή στην οδό Γιακουμάκη, όπου παιδιά διαφόρων ηλικιών, μπαίνουν στο κλειστό, λόγω καλοκαιριού, σχολικό συγκρότημα, και επιδίδονται σε επικίνδυνα παιχνίδια.

Τις τρομακτικές ομολογουμένως φωτογραφίες δημοσίευσε πρώτο το ekriti.gr και όπως φαίνεται ξεκάθαρα τα παιδιά σκαρφαλώνουν στην ταράτσα του κτηρίου, κρέμονται από τα μπαλκόνια και άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με σοβαρό τραυματισμό.

Την ίδια ώρα οι περίοικοι κάνουν λόγο για "κακό χαμό", για μεγάλη όχληση, με φωνές, ποδήλατα, σκέιτμπορντ, μπάλες, μέχρι τα μεσάνυχτα, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει λύση.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη φύλαξη του σχολείου η οποία αποδεικνύεται ανύπαρκτη.

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη που ασχολήθηκε σήμερα το θέμα - ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης, είπε ότι στο γραφείο του φτάνουν πολλές καταγγελίες για ανάλογες περιπτώσεις, για την παρουσία δηλαδή, παιδιών σε σχολεία. Ο κ. Αγγελάκης τόνισε η μόνη λύση είναι να λειτουργήσει η απογευματινή φύλαξη των σχολείων και το υπουργείο Παιδείας να προσλάβει φύλακες. Σε διαφορετική περίπτωση όπως ανέφερε θα πρέπει να επιτραπεί στους δήμους να προχωρήσουν σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη φυλάκων των σχολικών συγκροτημάτων. Τέλος ο αντιδήμαρχος είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον Δ/ντή του σχολείου παρ’ ότι το θέμα είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του αφού αυτά που καταγγέλλονται διαδραματίζονται τώρα που το σχολείο δεν λειτουργεί. Τέλος είπε ότι θα ζητήσει κι από την δημοτική αστυνομία να πραγματοποιήσει περιπολίες προκειμένου αυτές να δράσουν αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους κρούσματα

Ρoή Ειδήσεων