ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη - Επίθεση με τσεκούρι: Τα τελευταία νέα για την υγεία των τραυματιών

Κοζάνη - Επίθεση με τσεκούρι: Τα τελευταία νέα για την υγεία των τραυματιών
kozanilife.gr

Νέα ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση υγείας των εφοριακών που δέχτηκαν επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη, εξέδωσε το Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου».

Σχετικά με τους τρεις τραυματίες που διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» το απόγευμα της 16ης Ιουλίου 2020 από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο», η εξέλιξη της κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική. Η γενική της κατάσταση είναι σταθερή και διαφεύγει τον κίνδυνο. Είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Β ΜΕΘ) με μηχανική υποστήριξη. Παρουσιάζει σταδιακά μικρές βελτιώσεις. Η κατάσταση της είναι σοβαρή και η εξέλιξη της θα κριθεί μετά από νευροχειρουργική και γναθοχειρουργική εκτίμηση κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Με μηχανική υποστήριξη. Έχει υποβληθεί σε σοβαρές νευροχειρουργικές επεμβάσεις. Η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη λόγω βαρύτατων βλαβών στον εγκέφαλο. Εμφανίζει μικρά σημεία βελτίωσης. Οι θεράποντες ιατροί εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Σάλος με το βίντεο της επίθεσης

Η στιγμή της επίθεσης με τσεκούρι στην εφορία της Κοζάνης έχει καταγραφεί σε βίντεο το οποίο έφερε σήμερα στη δημοσιότητα το Πρώτο Θέμα.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα το εν λόγω βίντεο κατέβηκε από το Διαδίκτυο, καθώς ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης Ιωάννης Ποδιώτης, προχώρησε σε όλες τις ενέργειες ώστε να μην είναι πια διαθέσιμο.

Συγκεκριμένα ήρθε σε επαφή με την αστυνομία, την εισαγγελία και την ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρει, το kozan.gr ενοχλημένοι, με τη δημοσίευση, μεταξύ άλλων και συγγενείς των τραυματιών, που του τηλεφώνησαν διαμαρτυρόμενοι, ζητώντας να πληροφορηθούν πως δόθηκε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο οπτικοακουστικο υλικό.

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής πως «διέρρευσε» το συγκεκριμένο βίντεο και αναμένεται να διερευνηθεί.

Το βιντεάκι που σοκάρει

Στο βίντεο εμφανιζόταν ο δράστης με απόλυτη ψυχραιμία μπαίνει στη ΔΟΥ Κοζάνης και μέσα σε 5 λεπτά σκορπά τον τρόμο.

Τίποτα δεν προδίδει τις εφιαλτικές προθέσεις τους.

Αρχικά επιτίθεται στον άτυχο άνδρα και αργότερα στις δύο γυναίκες, και οι τρεις είναι υπάλληλοι της Εφορίας.

Ο 45χρονος φέρει τρία χτυπήματα στον 56χρονο εφοριακό, και αμέσως μετά τσακίζει την πρώτη από τις δύο γυναίκες που βρέθηκε στον δρόμο του.

Η τρίτη υπάλληλος τρομοκρατημένη, στην προσπάθειά της να ξεφύγει παραπατά και πέφτει, με τον δράστη να την χτυπά με μανία με το τσεκούρι.

Στο βίντεο καταγράφεται και η ηρωική προσπάθεια του διευθυντή της ΔΟΥ Ιωάννη Ποδιώτη να αφοπλίσει τον δράστη πριν χτυπήσει κι άλλους υπαλλήλους. Ο κ. Ποδιώτης φαίνεται να βουτά για να σταματήσει τον 45χρονο και στη συνέχεια δίνει πραγματική μάχη μαζί του για να τον ακινητοποιεί με τη βοήθεια δύο ακόμη ανθρώπων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα.

Προφυλακίστηκε ο δράστης - Συγκλονίζει η οικογένειά του

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Παρασκευής ο 45χρονος δράστης πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου. Ο δράστης, σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, δεν είπε κουβέντα ούτε σε ανακριτή ούτε και στον εισαγγελέα, ενώ χαρακτηρίζεται ως μη συνεργάσιμος και με τους αστυνομικούς, στους οποίους μάλιστα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν θα σας πω τίποτα», ουσιαστικά θέλοντας να δυσκολέψει το έργο των αρχών.

Ο δράστης πήγε στο δικαστικό μέγαρο, χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, καθώς αρνήθηκε την παρουσία του, ενώ έξω από αυτό βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή διατάχθηκε η προφυλάκιση του, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς φτάσαμε στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σούπερ μάρκετ - Νέα μέτρα στο τραπέζι