Στο λιμάνι της Αττάλειας ΤΏΡΑ το ORUC REIS: Χτυπάει κόκκινο η προπαγάνδα των Τούρκων

Newsbomb

Ήδη τα τρολ του Ερντογάν έχουν πιάσει δουλειά στα σόσιαλ μίντια και σηκώνουν φωτογραφίες των τουρκικών πλοίων που σαρώνουν το Αιγαίο - Δείτε που είναι τώρα το περίφημο ερευνητικό πλοίο ORUC REIS - Έτοιμο να ξεκινήσει τον απόπλου για έρευνες 

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει το σόου στο Αιγαίο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες συνεδριάζει εκτάκτως στις 3 το μεσημέρι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Υπενθυμίζεται ότι, σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και οι Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα, μετά την απόφαση της Άγκυρας να εκδώσει Navtex στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Στη συνεδρίαση, η οποία συνεκλήθη από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών και οι αρχηγοί των Ενόπλων της Τουρκίας, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης, πέρα από τα ελληνοτουρκικά, θα βρεθούν η Λιβύη, η Συρία και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πάντως τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν συνδέουν ευθέως το θέμα του Αιγαίου με την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα, διάφορα τρολ του Ερντογάν σηκώνουν βίντεο και φωτογραφίες από τα τουρκικά πλοία που έχουν βγει στο Αιγαίο.

Δείτε το βίντεο

Ο απόπλους του ερευνητικού σκάφους των Τούρκων θα σημάνει την επόμενη φάση της ελληνοτουρκικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τουρκικοί λογαριασμοί στο twitter δημοσιοποιούν φωτογραφίες του τουρκικού ερευνητικού, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται ανοιχτά της Αττάλειας και είναι έτοιμο να ξεκινήσει συνοδευόμενο από φρεγάτες.

Δείτε που βρίσκεται αυτή την ώρα το ORUC REIC

Σε κόκκινο συναγερμό το Καστελόριζο

Όπως έγραψε και νωρίτερα σήμερα το Newsbomb.gr αυτή την ώρα υπάρχει κύμα από αποχωρήσεις και ακυρώσεις στις κρατήσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία έχει προκληθεί μετά τις προκλήσεις της Τουρκίας έξω από το Καστελόριζο.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το πρόεδρο του ακριτικού νησιού για να μας δώσει την εικόνα που επικρατεί από χθες στο Καστελόριζο, με τον Δημήτρη Αχλαδιώτη να περιγράφει μία εικόνα ηρεμίας αλλά και αποχώρησης τουριστών από την περιοχή.

«Οι τουρίστες τρόμαξαν, δεν έχουν συνηθίσει τις αερομαχίες. Για εμάς τέτοιες καταστάσεις είναι συνηθισμένες, τις έχουμε στο ‘πετσί’ μας» είπε στο Newsbomb.gr «Έχει φύγει και ο τελευταίος τουρίστας από το νησί», είπε.

Τέλος ο πρόεδρος του Καστελορίζου σημειώνει πως το νησί έχει ανάγκη τον τουρισμό τονίζοντας πως «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα πως το Καστελόριζο είναι ασφαλές και καλούμε τους τουρίστες να επιστρέψουν».

Υπενθυμίζεται πως περίπου 100 τουρίστες αποχώρησαν εσπευσμένα το πρωί της Τετάρτης (22/07) με το πλοίο της γραμμής από το Καστελόριζο μετά τις χθεσινές αερομαχίες. Τα τηλέφωνα «σπάνε» στα τουριστικά πρακτορεία του ακριτικού νησιού, ενώ προχωρούν σε ακυρώσεις για τον Αύγουστο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κόρινθο - Εισήγηση για προληπτική εκκένωση οικισμού

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved