ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις Κεχριές: Αρχηγός της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr - «Δεν θα σβήσει εύκολα»

Φωτιά στις Κεχριές: Αρχηγός της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr - «Δεν θα σβήσει εύκολα»

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας.

Ο έλεγχος της πυρκαγιάς στις Κεχριές είναι σε καλύτερη κατάσταση από χτες, Τετάρτη, εκτός από κάποιες άκρες περιμέτρου που δημιουργούν αναζωπυρώσεις, δήλωσε στο Newsbomb.gr ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τις μονάδες που επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.

Όπως είπε, η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη έκταση. «Δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να περπατήσουμε όλη την έκταση αυτή γιατί είναι και το ανάγλυφο δύσβατο. Είναι παρθένο δάσος σε ορισμένα σημεία και μπορεί να εγκλωβιστεί κάποιος συνάδελφος. Παρ’ όλα αυτά είμαστε σε μία καλύτερη κατάσταση από χτες» ανέφερε.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Όλοι οι πυροσβέστες προσπαθούν σιγά σιγά να ελέγξουν τις εστίες, καθώς όπως διευκρίνισε «μία τέτοια πυρκαγιά δεν κλείνει έτσι άμεσα. Χρειάζεται υπομονή».

Σύμφωνα με τον κ. Κολοκούρη, «το θέμα είναι ότι δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή. Όλοι οι οικισμοί στα παράλια, στο Γαλατάκι και από εκεί στις Κεχριές, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης, κανείς δεν κινδύνεψε, κανείς δεν έπαθε το παραμικρό».

«Όμως το πυροθερμικό φορτίο, η ζέστη του περιβάλλοντος, η πυκνή βλάστηση και η αναζωπύρωση που ανοίγει πάρα πολύ γρήγορα, σαν δαχτυλίδι, η κηλίδωση δηλαδή που λέμε εμείς, μας δυσκολεύει πολύ την πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς» κατέληξε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από χθες το μεσημέρι που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έχουν εκκενωθεί έξι οικισμοί (Siemens, Αγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Αθίκια, Αλαμάννο και Αγιος Ιωάννης), καθώς και μια παιδική κατασκήνωση.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα.

Από αέρος συντρέχουν πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα του στρατού και τρία αεροσκάφη.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούν να σώσουν τη Μονή Αγίου Θεράποντος.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στις Κεχριές: Καρέ-καρέ η μάχη των πυροσβεστών με τις αναζωπυρώσεις