ΕΛΛΑΔΑ

To Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: 7 μετανάστες θετικοί στον κορονοϊό στο Καρά Τεπέ (pics)

To Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: 7 μετανάστες θετικοί στον κορονοϊό στο Καρά Τεπέ (pics)

Από το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησε η καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών, που έμειναν άστεγοι μετά την καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας, ώστε να εισέλθουν στο νέο προσωρινό κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, που στήνεται στο Πεδίο Βολής του Καρά Τεπέ - Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το Newsbomb.gr και η δημοσιογράφος Ευδοκία Μύτιλη

Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στη δομή έχουν ήδη εγκατασταθεί στις σκηνές εκατοντάδες άτομα, που έχουν υποβληθεί σε τεστ για Covid-19.

Προς το παρόν επτά πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 300 που εξετάσθηκαν χθες κατά την είσοδο τους στον νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού.

Δύο από αυτούς ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο που υπήρξε πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας.

Μάλιστα ο φακός του Newsbomb.gr κατέγραψε τη στιγμή που εντοπίζεται θετικό κρούσμα:

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε η δημοσιογράφος του Newsbomb.gr, Ευδοκία Μύτιλη:

Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στον Καρά Τεπέ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σήμερα προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά, περί τους 1000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι τους μέλη οικογενειών και ανήκοντες σε ευάλωτες ομάδες, αρχικά καταγράφονται. Στη συνέχεια, οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αν πάσχουν από τη νόσο του κορονοιού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, καθώς χρησιμοποιούνται τεστ ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές. Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικά ΜΜΕ για επίσκεψη Σακελλαροπούλου στο Καστελόριζο: Νέα βαριά πρόκληση από την Ελλάδα