ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη

Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ πως είναι σε συζητήσεις με τις Ένοπλες Δυνάμεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη.

«Πρέπει να το θέσω, υπάρχει και το ζήτημα που δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω, της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18. Διευκολύνει τον προγραμματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί ισότητα για όλους. Το συζητάμε με τις Ένοπλες Δυνάμεις» αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός.

«Κοιτάμε όλες τις πτυχές της θητείας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε πως «δεν πρόκειται να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών».

«Στέκομαι στην ανάγκη οι νεοσύλλεκτοι να αποκτούν κάποιες δεξιότητες στη θητεία τους που θα τους είναι χρήσιμες μετά τον στρατό. Ψηφιακές δεξιότητες να μην αισθάνονται ότι είναι χαμένος χρόνος», επεσήμανε στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ.

«Εξετάζουμε την εφαρμογή ελάχιστου βαθμού εισαγωγής στα ΑΕΙ»

Σε ερώτηση για «τη μεταρρυθμιστική κόπωση ή αμφιθυμία» της κυβέρνησης και την προσπάθεια να την αποκρούσει, αλλά και τον ρόλο της Παιδείας, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως «η Παιδεία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και για μένα προσωπικά» και πως πιστεύει ότι έχουν γίνει πολλά, αλλά μένουν και πολλά περισσότερα ακόμα να γίνουν.

Αναφέρθηκε στις αλλαγές λόγω ασύλου που χαρακτήρισε «σημαντική παρέμβαση , η οποία απελευθέρωσε τα πανεπιστήμια από αυτή την απαράδεκτη πρακτική να γίνονται άνδρα ανομίας και παραβατικότητας».

«Εξετάζουμε την εφαρμογή ελάχιστου βαθμού εισαγωγής που θα καθορίζει το εκάστοτε πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγγειλε πως εντός εξαμήνου θα έχει ψηφιστεί εμβληματικό νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νάξος: Θανατηφόρο τροχαίο για οικογένεια - Νεκρή η μητέρα (pics)