ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μάτι: Στον ανακριτή ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου

Φωτιά στο Μάτι: Στον ανακριτή ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου

Την πόρτα του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018.

Ο κ. Μπουρνούς περιλαμβάνεται στη λίστα των 20 κατηγορουμένων στην υπόθεση και πρόκειται να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα που του αποδίδονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Ελεύθερος με 20.000 ευρώ ο Ηλίας Ψινάκης

Η απολογία του δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου έρχεται μετά από εκείνη του πρώην δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη οποίος αφέθηκε ελεύθερος με 20.000 ευρώ εγγύηση.

Μεταξύ των κατηγορουμένων στην υπόθεση είναι στελέχη της Αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής που αντιμετωπίζουν κατηγορίες, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η απολογία της πρώην περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο, για δεύτερη φορά, απορρίφθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα αίτημα του ανακριτή για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος αξιωματικών της Πυροσβεστικής και άλλων προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν νέα στοιχεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Κλειστά περίπτερα: «Τελειώσαμε όλοι! Αυτή ήταν η χαριστική βολή»