ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Δεν θα πάνε στον Κορυδαλλό οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Δεν θα πάνε στον Κορυδαλλό οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής
ASSOCIATED PRESS

Σε χρόνο ρεκόρ και βάσει σχεδίου θα γίνει η μεταφορά των καταδικασθέντων στις φυλακές, όταν και εάν αποφασίσει η Δικαιοσύνη για τις ποινές που θα τους επιβληθούν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση σύλληψή τους μετά την ανακοίνωση των ποινών. Οι αστυνομικοί, που ήδη τους παρακολουθούν διακριτικά, θα τους περάσουν χειροπέδες και θα τους οδηγήσουν στον Εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Ωστόσο, τα κελιά τους είναι ήδη έτοιμα…

Το σενάριο να μετακινηθούν όλοι οι καταδικασθέντες στην ίδια φυλακή είναι μάλλον απίθανο, αφού ακόμα και μεταξύ τους οι χρυσαυγίτες δεν έχουν ιδιαίτερα καλές σχέσεις μετά την δικαστική τροπή που πήρε η υπόθεσή τους. Κάποιοι μάλιστα έχουν πάψει ακόμα και να μιλιούνται αφού ο καθένας κράτησε διαφορετική στάση κατά τη διάρκεια των δικαστηρίων.

Συνεπώς, σε πρώτη φάση θα χωριστούν σε μικρές ομάδες και θα διασπαρθούν σε διαφορετικές φυλακές.

Άλλωστε αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι αδύνατο να μεταφερθούν όλοι στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού εκεί υπάρχουν και καταδικασθέντες για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η συνύπαρξη των δυο πλευρών προφανώς θα δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες, κάτι το οποίο δεν θα ήθελε κανείς από τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Πολύ καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο Newsbomb.gr, ότι το πιθανότερο είναι να μην πάει κανένας στον Κορυδαλλό αλλά να διαχωριστούν στις φυλακές Μαλανδρίνου, Νιγρίτας και Δομοκού.

Πώς θα γίνουν οι συλλήψεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η ΕΛ.ΑΣ ενισχύει το σχέδιο της το οποίο αφορά τόσο τις συλλήψεις των καταδικασθέντων, όσο και την ασφαλή μεταφορά τους.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου:

  • Στήνονται σκοπιές στα σπίτια καταδικασμένων
  • Γίνονται περιπολίες αποτροπής ακτιβιστικών-τρομοκρατικών ενεργειών
  • Υπάρχει ένα πλέγμα ασφαλείας για ενίσχυση του πληροφοριακού δικτύου σε «ακραίους» χώρους
  • Θα γίνουν μεταγωγές-«αστακός» προς τις φυλακές
  • Οι καταδικασθέντες θα μεταφερθούν σε διαφορετικές φυλακές, πτέρυγες και κελιά για να αποφευχθούν οι επιθέσεις εναντίον τους, ή και οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Επίσης, θα υπάρχουν προπομποί ανίχνευσης κινήσεων και οπισθοφυλακή κατά τη μεταφορά των καταδικασθέντων.

Σημειώνεται ότι, η αστυνομία έχει προσδιορίσει την πιθανότητα συλλήψεων από την Πέμπτη και έπειτα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Eικόνες χάους στο Νέο Ηράκλειο – Έπεσαν δέντρα, καταστράφηκαν περιουσίες