ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Λαμία - Κρούσματα στο νοσοκομείο, σε εργοστάσιο και στον στρατό

Κορονοϊός: Συναγερμός στη Λαμία - Κρούσματα στο νοσοκομείο, σε εργοστάσιο και στον στρατό

Κορονοϊός: Συναγερμός για νέα κρούσματα στο νοσοκομείο της Λαμίας, σε εργοστάσιο και σε μονάδα του στρατού - Εν αναμονή των τεστ από τις προηγούμενες ιχνηλατήσεις.

Τρία νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Φθιώτιδα το βράδυ της Δευτέρας (19/10), παρά το γεγονός ότι ο ΕΟΔΥ στον ημερήσιο χάρτη του δεν ανακοίνωσε κάτι για την περιοχή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο Λαμίας, από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε υγειονομικό. Πρόκειται για ειδικευόμενο γιατρό, ο οποίος επέστρεψε από άδεια.

Ο γιατρός είχε κάποια συγκεντρωμένα ρεπό και απουσίασε μέρες και κατά την επιστροφή του υπεβλήθη σε τεστ, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Το τεστ βρέθηκε θετικό και ακολουθήθηκε η διαδικασία με υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι του.

Ακόμη, θετικός στην covid-19 διαγνώσθηκε 49χρονος εργαζόμενος σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής θέτοντας σε συναγερμό το εργασιακό του περιβάλλον.

Θυμίζουμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε αναμονή της ανακοίνωσης των 70 τεστ από άλλο εργοστάσιο της περιοχής, όπου την προηγούμενη εβδομάδα διαγνώσθηκε με κορoνοϊό εργαζόμενος της.

Κρούσμα και στο στρατό

Θετικός στο νέο κορoνοϊό όμως βγήκε σήμερα και ένας ακόμη 46χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα της Λαμίας. Δόθηκαν άμεσα οι οδηγίες για καραντίνα, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των δικών του επαφών ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο στρατιωτικός είχε πάνω από 10 ημέρες να πάει στη Μονάδα λόγω άδειας, ωστόσο θα γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις σε χώρους που κινούνταν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Oruc Reis: Κρίσιμες ώρες! Κινείται πάλι προς Καστελόριζο - Πώς θα απαντήσει η Ελλάδα