ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός για τις ηλικίες 18 έως 39 ετών - Στα ύψη η διασπορά

Κορονοϊός: Συναγερμός για τις ηλικίες 18 έως 39 ετών - Στα ύψη η διασπορά

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΟ μέσος όρος ηλικίας, εξάπλωσης του ιού σε Θεσσαλονίκη και Αττική είναι 30 ετών. Σε αυτό στάθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, δείχνοντας πως η ηλικιακή ομάδα των 18 – 39 ετών συμβάλλουν στην περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού

«Έως και 20% η συμμετοχή των νέων στην επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών». Σε αυτό στάθηκε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, δείχνοντας πως η ηλικιακή ομάδα των 18 – 39 ετών πυροδοτούν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού και απευθύνοντας έκκληση για προσοχή των ανθρώπων των συγκεκριμένων ηλικιών.

«Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε συγχρωτισμό με αγνώστους» σε αυτό έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο καθηγητής.

Στο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε σήμερα με 667 νέες διαγνώσεις αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την αποψινή ενημέρωση του υπουργείου υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως επισήμανε υπάρχει πλέον μια σαφή περαιτέρω αύξηση των νέων διαγνώσεων, επισημαίνοντας πως από τα σημερινά κρούσματα 250 αφορούν στην Αττική και 125 στη Θεσσαλονίκη στην οποία υπάρχει μία αυξητική τάση της τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε έκκληση στα άτομα ηλικίας 18 με 40 ετών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά. Να τηρούν τα μέτρα και να φορούν μάσκα καθώς φαίνεται ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τον μεγαλύτερο αριθμό διαγνώσεων. Οι νέο από 18 έως 39 ετών αποτελούν τις τελευταίες ημέρες το 60% με 70% των κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Η ηλικιακή αυτή ομάδα εμφανίζει μία αύξηση όσον αφορά τα θετικά τεστ, της τάξεως του 10% με 20%

Λίγο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 667 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 26.469, εκ των οποίων το 55.6% αφορά άνδρες.

Συνολικά, 3.613 (13.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10.539 (39.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 27 (31.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 260 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 528 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 199 (37.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Δραματικές εξελίξεις: Έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα - Ανακοινώνονται νέα έκτακτα μέτρα