ΕΛΛΑΔΑ

Κορoνοϊός - Σαρηγιάννης: Χωρίς νέα μέτρα ίσως ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα ημερησίως

Κορoνοϊός - Σαρηγιάννης: Χωρίς νέα μέτρα ίσως ξεπεράσουμε τα 1.000 κρούσματα ημερησίως
AP

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στις υγειονομικές Αρχές το αρνητικό ρεκόρ των 667 κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκε την Τρίτη εκ των οποίων τα 250 εντοπίζονται στη Αττική και τα 125 στη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη τοπικών μέτρων στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές όπως είναι τα Γιάννενα, η Καστοριά, και οι Σέρρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη λήψη δυο νέων μέτρων που έχουν να κάνουν με τη χρήση της μάσκας καθώς και με την απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες.

«Πάνω από 1.000 κρούσματα την ημέρα δίχως μέτρα»

Το πρωί της Τετάρτης μίλησε το Mega o κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής στο τμήμα Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, ο οποίος παρουσίασε κάποιες εφιαλτικές προβλέψεις: «Αν δεν σοβαρευτούμε πιο πολύ και δεν πάρουμε πιο ισχυρά μέτρα, οι εξελίξεις μπορεί να είναι αρνητικές, φτάνοντας κοντά στα 800 κρούσματα μέχρι αρχές Νοεμβρίου και πάνω από τα 1000 κρούσματα στο τέλος Νοεμβρίου. Όταν έχεις αυτή τη διασπορά είναι εύκολο να πας σε υψηλότερες τιμές γρήγορα. Επίσης ο καιρός θα είναι χειρότερος, οπότε θα κλειστούμε πιο πολύ μέσα. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα αρχίσουν να εφαρμόζουν πιο σωστά τα μέτρα προστασίας».

Ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε ότι «έχουμε αναλύσει το σενάριο του μάσκες παντού με την έννοια ενός απλού μέτρου που μπορεί να έχει κατευναστική επίδραση στην εξάπλωση της πανδημίας. Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποιες πιο ενεργές παρεμβάσεις όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όπως τα ΜΜΜ με συσκευές που μπορούν να απολυμαίνουν τον αέρα των εσωτερικών χώρων», συνέχισε ο ίδιος.

«Και στα εστιατόρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τέτοιου είδους τεχνολογίες. Σημαντική είναι και η ύγρανση του χώρου. Το να έχουμε ένα επίπεδο 60% στους εσωτερικούς χώρους, θα ήταν σημαντικό. Είναι σωστό να αποφεύγουμε τον ξηρό αέρα. Ένας επιχειρηματίας θα έπρεπε να βάλει έναν υγραντήρα στο χώρο του», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ελλάδα όπως... Γαλλία - Αυτό το μέτρο «κλειδώνει» τις επόμενες ημέρες