ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Δερμιτζάκη - «Μπορεί να έχουμε 1000 κρούσματα μέσα στον Οκτώβρη»

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Δερμιτζάκη - «Μπορεί να έχουμε 1000 κρούσματα μέσα στον Οκτώβρη»

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων covid-19 έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να δούμε ακόμη και τετραψήφιο αριθμό πριν φύγει ο Οκτώβριος!

Η χώρα μας κατέγραψε τον αριθμό-ρεκόρ των 667 κρουσμάτων κορονοϊού, κάτι που έφερε μεγάλη ανησυχία, με τον καθηγητή γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης ,Μανώλης Δερμιτζάκης να κάνει λόγο ακόμη και για 1000 θετικά κρούσματα μέσα στον Οκτώβρη!

O κ. Δερμιτζάκης προχώρησε μάλιστα σε μια εφιαλτική πρόβλεψη για 1000 κρούσματα την ημέρα στην Ελλάδα ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο, δηλαδή μέσα στις επόμενες 10 μέρες.

«Με ανησυχεί ο τρόπος που λαμβάνονται τα μέτρα», είπε ο κ. Δερμιτζάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή «προσπαθούμε να σβήσουμε μικρές φωτιές, όταν υπάρχει τεράστια φωτιά όμως το να σβήνουμε μικρές δεν ωφελεί».

Ο καθηγητής τόνισε ότι η Ελλάδα είναι στη φάση της μεγάλης φωτιάς και πρέπει να υπάρξει μίγμα μέτρων σε όλη τη χώρα.

Ερωτηθείς για το ποια μέτρα εννοεί, ο κ. Δερμιτζάκης μίλησε για μάσκες παντού, αλλά και απαγόρευση κυκλοφορίας λίγο αφού κλείσουν τα εστιατόρια ή για παράταση του ωραρίου των εστιατορίων.

«Το σημαντικό είναι να βρίσκεται ο κόσμος κάπου συντεταγμένα και όχι να είναι στις πλατείες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δερμιτζάκης πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μια πολύ έντονη ενημερωτική καμπάνια. Πρέπει ο κόσμος να θυμάται καθημερινά τι συμβαίνει».

Ο καθηγητής είπε ακόμη ότι δεν μπορούμε να κυνηγάμε τον ιό, πρέπει να είμαστε μπροστά του «Είμαστε στα 667 κρούσματα πρέπει να λειτουργούμε σαν να είμαστε στα 1500».

Τέλος ερωτηθείς για ενδεχόμενο lockdown, ο κ. Δερμιτζάκης το χαρακτήρισε «δήλωση ήττας», αλλά αν τα πράγματα ξεφύγουν θα πρέπει να γίνει.

«Δεν μ'αρέσει το γενικό Lockdown. Είναι μια δήλωση ήττας το να τα κλείσεις όλα, αλλά αν χρειαστεί για την υγεία των πολιτών πρέπει να γίνει. Αν μέσα στις επόμενες 5-6 μέρες δούμε να διπλασιάζονται τα κρούσματα, ο ιός θα έχει ξεφύγει».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Ελλάδα όπως... Γαλλία - Αυτό το σκληρό μέτρο έρχεται τις επόμενες ημέρες