ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα - Lockdown: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού έξω από τράπεζα

 Λάρισα - Lockdown: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού έξω από τράπεζα

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σε καθεστώς lockdown βρίσκεται από τις 6 το πρωί της Παρασκευής (30/10) η Λάρισα μαζί με την Θεσσαλονίκη και την Ροδόπη, καθώς οι τρεις αυτές πόλεις προστέθηκαν στην λίστα των περιοχών που μπαίνουν στην κατηγορία 4, αυξημένου κινδύνου, με τα μέτρα να είναι πλέον σε εφαρμογή από το πρωί.

Ένας από τους κλάδους που πλήττονται σημαντικά είναι αυτός της εστίασης, καθώς τα καταστήματα έχουν αναστείλει μεγάλο μέρος της λειτουργίας, ενώ θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες μόνο take away και delivery.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον τα τραπεζοκαθίσματα στο κέντρο της Λάρισας έχουν μαζευτεί, ενώ έχει αλλάξει σημαντικά η εικόνα στους πεζοδρόμους, όπου πριν την εφαρμογή των μέτρων οι καφετέριες έδιναν διαφορετικό χρώμα.

Πάντως, όπως αναφέρει το larissanet.gr, παρατηρείται κίνηση των πολιτών στους κεντρικούς πεζοδρόμους, ενώ οι ουρές συνεχίζονται έξω από τις τράπεζες.

Στη Λάρισα, τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 300 με τις στενές επαφές υπερδιπλάσιες, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας νοσούντων τα 30 έτη

Aπό τις 6 το πρωί, σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00 το πρωί, η απαγόρευση μετακίνησης πολιτών εκτός της περιφερειακής ενότητάς τους, καθώς και η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Όπως είπε την Πέμπτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 ενεργά κρούσματα και πάνω από 4.000 στενές επαφές, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 32.5 έτη.

Την ίδια στιγμή, στη Λάρισα, τα ενεργά κρούσματα είναι πάνω από 300 με τις στενές επαφές υπερδιπλάσιες, ενώ στην Ροδόπη υπάρχουν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές, με μέσο όρο ηλικίας νοσούντων τα 30 έτη.

«Στον αέρα» 1200 επιχειρήσεις

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γ.γ. Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής και εστίασης, Βασίλης Λιάπης εξέφρασε την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων για την επόμενη μέρα του lockdown, ενώ παράλληλα άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για ημίμετρα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης σημείωσε:

«Οι φόβοι που είχαμε την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν. Μέρα με τη μέρα παρακολουθούσαμε την πόλη μας να αυξάνει επίπεδο επικινδυνότητας και όλοι βρισκόμασταν σε επαγρύπνηση».

O ίδιος μάλιστα επεσήμανε πως τα περισσότερα κρούσματα στην πόλη της Λάρισας εντοπίζονται σε σχολεία και άλλους χώρους και όχι σε χώρους εστίασης, επισημαίνοντας πως η πόλη σε γενικές γραμμές τήρησε τα μέτρα προστασίας.

Τέλος ο ο ίδιος υποστήριξε πως καμία αγορά δεν αντέχει το «λουκέτο» ενώ έκανε λόγο για ημίμετρα από καθώς υπάρχουν επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Διάγγελμα Μητσοτάκη: Οι τρεις ταχύτητες του σχεδίου που μπαίνει σε εφαρμογή τον Νοέμβριο