ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος - Πατέρας Άρη: «Ήταν υπόθεση 5 δευτερολέπτων - Δεν δόθηκε το δικαίωμα στα παιδιά να τρέξουν»

Σάμος - Πατέρας Άρη: «Ήταν υπόθεση 5 δευτερολέπτων - Δεν δόθηκε το δικαίωμα στα παιδιά να τρέξουν»

Σεισμός στη Σάμο: Για τον άδικο χαμό του γιου του, Άρη και της φίλης του, Κλαίρης, μίλησε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ ο πατέρας του, Αλέξης Κομνηνός.

Ο κ. Κομνηνός είπε, ότι αυτό που συνέβη στα παιδιά, θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, ενώ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Όπως είπε ο κ. Κομνηνός, αν δεν υπήρχε αυτό το κτήριο, τα παιδιά θα ήταν σήμερα ζωντανά.

«Ήταν υπόθεση 5 δευτερολέπτων. Όλο το κακό έγινε τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα του σεισμού, δεν δόθηκε το δικαίωμα στα παιδιά να τρέξουν», είπε, σημειώνοντας ότι από αυτό το δρομάκι περνούν καθημερινά 400 άτομα, κυρίως παιδιά, αφού οδηγεί κατευθείαν στο Γυμνάσιο.

Ο κ. Κομνηνός μίλησε για την κατ'ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, για τον οποίο είπε, ότι όταν πήγαν και του έδειξε το σημείο της τραγωδίας, και ο ίδιος δεν πίστευε στα μάτια του.

«Πλέον, για τον ίδιο και για την κυβέρνηση, αποτελεί υποχρέωση να τακτοποιήσουν αυτό το θέμα με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια», είπε.

Ακόμη, ερωτηθείς, για το πότε αντιλήφθηκε ότι κάτι κακό είχε συμβεί στον γιο του, είπε: «Επειδή ήξερα τον γιο μου και πώς συμπεριφέρεται στις καταστάσεις αυτές κατάλαβα ότι κάτι τραγικό είχε συμβεί, μετά από 20 λεπτά, γιατί ο Άρης ήταν παιδί που επικοινωνούσε μαζί μου για πλάκα. Θα έκανε κάθε προσπάθεια για να έρθει να με βρει».

Λέκκας: 10.000 παλιές και επικίνδυνες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στον Σάμο, έκανε λόγο για περίπου 10.000 παλιές κι επικίνδυνες κατασκευές σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Από το μεσημέρι η απόφαση για lockdown