ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Lockdown στη Θεσσαλονίκη - Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν για την πόλη

Κορονοϊός: Lockdown στη Θεσσαλονίκη - Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν για την πόλη
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Lockdown στη Θεσσαλονίκη: Νέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν στη Θεσσαλονίκη μετά τη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβάλλεται μερικό lockdown, κάτι που σημαίνει ότι θα απαγορεύεται η έξοδος των κατοίκων από την πόλη, ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 9:00 μ.μ.

Η κατάσταση ξεφεύγει στην συμπρωτεύουσα και καταβάλλονται προσπάθειες για να αναχαιτιστεί η επέλαση του κορονοϊού, καθώς έχουν αυξηθεί δραματικά τα κρούσματα.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη είναι τα όσα ανέφερε ο γ.γ. υπηρεσιών υγείας του υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος στην TV 100.

«Η Θεσσαλονίκη έχει ξεπεράσει το επίπεδο ασφαλείας που είχαμε θέσει» είπε, προσθέτοντας ότι ήδη η πληρότητα στις ΜΕΘ με ασθενείς covid-19 έχει φθάσει το 75%.

Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και την πίεση στα νοσοκομεία της πόλης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του Ε.Σ.Υ. στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο των μέτρων υπάρχει και σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα ή σε άλλες πόλεις.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 839 κρούσματα, ενώ την Κυριακή 449.

Ζέρβας: «Είμαστε σε πόλεμο»

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κικίλιας: Θα εισηγηθώ νέα αυστηρότερα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Ροή Ειδήσεων