ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Θεοδωρικάκος: Πώς θα εργαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι - Τα τρία νέα ωράρια

Lockdown - Θεοδωρικάκος: Πώς θα εργαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι - Τα τρία νέα ωράρια
Intime News

Διευκρινήσεις για το πως θα λειτουργεί το Δημόσιο κατά την διάρκεια του lockdown  έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Με έμφαση στη τηλεργασία (στο 50%) θα λειτουργήσει ο Δημόσιος τομέας σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους με διαφορετικό ωράριο προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στα Mέσα Μαζικής μεταφοράς και τις υπηρεσίες.

Το Δημόσιο την περίοδο των τριών εβδομάδων που θα διαρκέσει το lockdown πρέπει να λειτουργήσει και να εξυπηρετήσει την κοινωνία, καθώς να υποστηρίξει και την οικονομία, ανέφερε ο υπουργός.

Κάθε δημόσια υπηρεσία λειτουργεί με το αναγκαίο προσωπικό για την παροχή του έργου που έχει στην αποστολή της «για τον σκοπό αυτό ευνοούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την τηλεργασία».

Το ποσοστό υπαλλήλων που θα εργάζεται με φυσική παρουσία στους χώρους εργασίας, εξαρτάται κατά περίπτωση από τους διαθέσιμους υλικοτεχνικούς πόρους. Αναγκαίο είναι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας του 1,5 μέτρων και η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους.

Αναφορικά με το ωράριο εργασίας ισχύουν υποχρεωτικά τρία ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων:

  • 07:00 - 15:00
  • 08:00 -16:00
  • 09-00 - 17:00

Για τους γονείς με παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο, επανέρχονται τα μέτρα της πρώτης καραντίνας όπως είναι το μειωμένο ωράριο, ή η εξ αποστάσεως εργασία, ή η εργασία σε διαφορετικό ωράριο ή η χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Σχετικά με υπαλλήλους του Δημοσίου που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι χορηγείται ειδική άδεια απουσίας και διευκολύνσεις σε γονείς με παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Σημειώνεται ότι η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και μετά από ραντεβού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: Μόνο έτσι μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλο νομό