ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Lockdown: Μόνο έτσι μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλο νομό

Κορονοϊός - Lockdown: Μόνο έτσι μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλο νομό

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΓεγονός θα αποτελεί το νέο lockdown σε λίγες ώρες και πολλοί είναι αυτοί που προβληματίζονται σχετικά με το τι θα ισχύσει όσον αφορά την απαγόρευση της μετακίνησης από νομό σε νομό.

Οι τέσσερις περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας είναι:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας

2) επανένωση οικογενειών

3) επαγγελματικοί λόγοι

4) λόγοι υγείας.

Επίσης όπως διευκρινίστηκε από την Πολιτική Προστασία επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση από μια περιφερειακή ενότητα σε άλλη, προκειμένου να επιστρέψει κάποιος στον τόπο της μόνιμης κατοικίας του με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να αποδείξει ότι μετακινείται προς τη μόνιμη κατοικία του και αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει και μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων του lockdown.

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας απαιτείται αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας Ε1 ή βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης, που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια του lockdown θα συνοδεύεται από αποστολή μηνύματος μέσω κινητού τηλεφώνου. Ετσι, παραμένει σε ισχύ η πληρότητα 65% στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ διατηρείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας εντός οχημάτων και συρμών των συγκοινωνιών. Ταυτόχρονα διατηρείται η πληρότητα 65% επιβατών στους συρμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα ΚΤΕΛ. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε μόνο για σήμερα στην επαναφορά των ημερήσιων Intercity που συνδέουν την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, για τη διευκόλυνση της επιστροφής των πολιτών στον τόπο διαμονής τους. Τα ΚΤΕΛ, από την πλευρά τους, θα προχωρούν σε δρομολόγηση γραμμών ανάλογα με τη ζήτηση. Η μετακίνηση με ταξί επιτρέπεται μόνο με έναν επιβάτη, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, ενώ διατηρείται η υποχρέωση χρήσης μάσκας από όλους τους επιβαίνοντες στα ταξί. Πτήσεις

Από την ερχόμενη Δευτέρα στη χώρα θα εισέρχονται αεροπορικώς μόνο επιβάτες που διαθέτουν αρνητικό τεστ (που έχει διενεργηθεί έως 48 ώρες νωρίτερα). Υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ έχουν και όσοι εισέρχονται στη χώρα από τα χερσαία σύνορα, πρόβλεψη που θα τεθεί σε ισχύ ύστερα από πέντε ημέρες (μεταβατικό διάστημα). Υποχρεωτικά πρέπει να συμπληρώνουν PLF (φόρμα εντοπισμού επιβατών) όσοι εισέρχονται αλλά όσοι εξέρχονται από τη χώρα. Ως προς τις πτήσεις εσωτερικού, πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές θα διαμορφώνονται ανάλογα με τη ζήτηση που θα παρατηρηθεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέου lockdown - Ξεχάστε το ρεβεγιόν

Ροή Ειδήσεων