Κορονοϊός - Νέα μέτρα: Κλείνουν τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής - Rapid test σε όσους εισέρχονται στη χώρα

Γιώργος Μιχαηλίδης

Κορονοϊός: Νέα μέτρα - Κλείνουν τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής - Rapid test σε όσους εισέρχονται στη χώρα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως διευκρίνισε από αύριο στις 6 το πρωί κλείνει το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακαβιάς, των Ευζώνων και της Νυμφαίας.

Όπως υπογράμμισε, τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι υπάρχουν ισχυροί δέκτες θετικότητας στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι ενισχύονται οι δυνάμεις των μηχανισμών ελέγχου στη Βόρεια Ελλάδα και απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες.

«Αυτό αποδεικνύει ότι οι πολίτες σε πολλές περιοχές επιδεικνύουν πολύ πιο χαλαρή συμπεριφορά από ό,τι επιβάλλουν οι συνθήκες. Η χαλαρή συμπεριφορά, όλων μας, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown», τόνισε.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αναφορικά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Συγκεκριμένα ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Παράλληλα, τον λόγο για τον οποίο δεν χρειάστηκε να μπει σε προληπτική καραντίνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας.

«Όπως ξέρετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο. Είχαν προηγηθεί τεστ κορονοϊού τα οποία ήταν αρνητικά και για τον πρωθυπουργό και για τον αρχιεπίσκοπο. Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα ΗΑΕ. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε την ενημέρωση:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Σχεδιάζει χτύπημα κατά της Ελλάδας; Πανέτοιμες οι Ένοπλες Δυνάμεις - «Ξυπνούν» οι σύμμαχοι

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved