ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: 549 οι διασωληνωμένοι, 84 νέους θανάτους και 1388 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα: 549 οι διασωληνωμένοι, 84 νέους θανάτους και 1388 νέες μολύνσεις ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ
InTime

Κρούσματα σήμεραΚαταγράφηκαν 84 θάνατοι σε 24 ώρες, παραμένει στα ύψη ο αριθμός των διασωληνωμένων με 549 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Τι ανακοίνωσε τη Δευτέρα (23.11) ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 1388 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (23.11) κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.

Για ακόμα μια ημέρα έγινε αρνητικό ρεκόρ σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ανθρώπων εντός ΜΕΘ, καθώς 549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με το σύστημα και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να ωθούνται στα όριά τους...

Σε μια ακόμα «μαύρη» ημέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 84 θανάτους, με τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα να φτάνει τους 1714.

Τους αριθμούς έκανε γνωστούς η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τη στιγμή που η ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ είχε «πέσει» λίγο πριν από τις 18:00.

Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ

Λίγη ώρα μετά τις 19:00, η ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ επανήλθε και επισημοποιήθηκαν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 1388 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93006, εκ των οποίων το 53,3% είναι άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 4823 (5,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23998 (25,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και τους 84 νέους θανάτους, με τον αριθμό των συνολικών θανάτων στη χώρα να φτάνει τους 1714. Εξ αυτών οι 678 (39,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 80 έτη και το 97,1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η ημερήσια κατανομή των κρουσμάτων

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορoνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 2247132 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 156753 δείγματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά