ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Η απόφαση για το άνοιγμά τους και το σενάριο για κόψιμο των διακοπών των Χριστουγέννων

Σχολεία: Η απόφαση για το άνοιγμά τους και το σενάριο για κόψιμο των διακοπών των Χριστουγέννων
InTime

Σχολεία : Πότε θα γίνει γνωστή η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα. Τι θα ισχύσει με τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει οριστική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων. Αυτό υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει οριστική απόφαση ακόμα και θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα για να υπάρξει κατάληξη στο θέμα.

«Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν, για σύμπτυξη των διακοπών των Χριστουγέννων, η κ. Ζαχαράκη εξήγησε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση, η οποία όπως είπε θα επηρέαζε γενικότερα την ομαλή επιστροφή των σχολείων σε κανονική λειτουργία. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η τηλεκπαίδευση πλέον λειτουργεί, με τα περισσότερα προβλήματα να έχουν λυθεί, τονίζοντας ωστόσο πως η δια ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Σε ερώτηση που έγινε στην υφυπουργό Παιδείας για το αν θα υπάρξει άνοιγμα των σχολείων σε δυο ταχύτητες, με βάση πιθανές «ζώνες» που θα δημιουργηθούν για τον έλεγχο της πανδημίας, εξήγησε πως «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης».

Αξίζει να σημειωθεί πως το ζήτημα των σχολείων έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Εξίσου ανήσυχοι για το θέμα είναι και οι λοιμωξιολόγοι και οι επιστήμονες, με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, να προτείνει το άνοιγμα των σχολείων τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές.

Όπως εξήγησε, τα παιδιά δεν μεταδίδουν εύκολα τον κορονοϊό, όμως, το πρόβλημα εστιάζεται στις μετακινήσεις των γονέων ή των παππούδων από και προς τα σχολεία για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά. Αυτές, σύμφωνα με την κ. Παγώνη, είναι κινήσεις που πρέπει να αποφευχθούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Τρομάζουν οι αριθμοί – Φόβοι για πιθανή υποτροπή