ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οδύνη για τον 49χρονο γυναικολόγο που πέθανε στη Λάρισα - «Υπέροχέ μου άνθρωπε...»

Κορονοϊός: Οδύνη για τον 49χρονο γυναικολόγο που πέθανε στη Λάρισα - «Υπέροχέ μου άνθρωπε...»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, κατέληξε το πρωί της Δευτέρας ο γνωστός μαιευτήρας-γυναικολόγος - Τις τελευταίες ώρες η σελίδα του στο Facebook γεμίζει με αποχαιρετιστήρια μηνύματα - Ήταν παντρεμένος, πατέρας τριών παιδιών, αγαπούσε το μπόντι μπίλντινγκ. 

Με καταγωγή από τη Φαρκαδόνα, όπου και περνούσε μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς του, ο Νεκτάριος Χαλβατζάς διατηρούσε επί πολλά χρόνια στη Λάρισα ένα από τα πιο σύγχρονα γυναικολογικά ιατρεία της Θεσσαλίας. Δυστυχώς ο 49χρονος, εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας, βρέθηκε θετικός στον covid-19 πριν από ενάμισι μήνα και παρά τη γενναία μάχη που έδωσε, δεν άντεξε.

Ο άτυχος γυναικολόγος βοήθησε πολλές γυναίκες να γνωρίσουν το θαύμα της μητρότητας, γεγονός που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό στην πόλη της Λάρισας. «Ήταν εξαιρετικός επιστήμονος αλλά και εξαιρετικός ως άνθρωπος» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Αναλυτικά σε δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου επισημαίνονται τα εξής:

«Με αφορμή τον θάνατο του 49χρονου συναδέλφου μαιευτήρα-γυναικολόγου Νεκτάριου Χαλβαντζά από κορονοϊό, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συγγενείς και φίλους του.

Παράλληλα ευχόμαστε σε όλους του γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους στις δομές Υγείας που νοσούν ή είναι απλά θετικοί από τον COVID-19, γρήγορη ανάρρωση και ομαλή επάνοδο στα καθήκοντά τους, που δεν είναι άλλα από την μάχη για τη σωτηρία των συμπολιτών μας. Ο υγειονομικός κλάδος μετρά αυτή τη στιγμή σημαντικές απώλειες, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά ολόκληρο το σύστημα Υγείας ενώ παράλληλα επαυξάνει την ευθύνη της Πολιτείας για ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα: προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – υλικά –σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός–οργάνωση ΠΦΥ – κτηριακή αναβάθμιση.

Επιπρόσθετα αυξάνει την ευθύνη των συμπολιτών μας για αυτοπεριορισμό και αυστηρή τήρηση των προστατευτικών και περιοριστικών μέτρων».

Να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της τραγικής είδησης η σελίδα του στο Facebook γεμίζει με αποχαιρετιστήρια μηνύματα:

«Αχ Νεκτάριε....έφυγες τόσο νωρίς και τόσο άδικα....τόσες μέρες που εσύ πάλευες με το θηρίο του κορωνοϊού, όλοι εμείς που σε γνωρίζαμε προσευχόμασταν για εσένα....Πόσες ζωές έφερες σε αυτόν τον κόσμο και πόσες ζωές έσωσες....Τη δικιά σου όμως δεν μπόρεσες να σώσεις....Ο Θεός σε ήθελε κοντά του.... », γράφει μια φίλη του.

Μια άλλη φίλη του γράφει:

«Υπέροχε μου άνθρωπε..
Έφυγες νωρίς για την γειτονιά των Αγγέλων...Ενας Άγγελος είσαι και εσύ...
Ήσουν πάντα εκεί για εμάς..
Πάντα χαμογελαστός , πρόσχαρος , ποτέ δεν μας άφησες να πέσουμε ..
Ήσουν κάτι παραπάνω από γιατρός...Κάτι ανώτερο.. Κάτι ανεξήγητο..
Θα είσαι πάντα χαραγμένος στις καρδιές μας.
Το ξέρω πως θα μας προσέχεις από εκεί ψηλά..
Ευχαριστώ που σε γνώρισα Νεκτάριε μου.. Ευχαριστώ που πήρα λίγη από την λάμψη σου , ευχαριστώ για όλα.
Καλή δύναμη στην οικογένεια σου..»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Χριστούγεννα όπως... Πάσχα - Δεν ανοίγει τίποτα στις 7 Δεκέμβρη - Πότε θα αρθούν τα μέτρα