ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Τόσα άτομα θα επιτρέπονται στα σπίτια τα Χριστούγεννα - Τι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης

Lockdown: Τόσα άτομα θα επιτρέπονται στα σπίτια τα Χριστούγεννα - Τι αποκάλυψε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε κάτι από τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν - «Θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους κλάδους»

Επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, το σχέδιο που ακουγόταν εδώ και αρκετό καιρό και το οποίο είχε αναφέρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με το πώς θα περάσουμε τις φετινές γιορτές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε σε συνέντευξή του στον ALPHA, ότι θα περάσουμε Χριστούγεννα στο σπίτι με δυο οικογένειες -έως εννέα άτομα- να παρευρίσκονται στο εορταστικό τραπέζι.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να σώσουμε κάτι από τη Χριστουγεννιάτικη σεζόν. «Θα σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους κλάδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικά στη νυχτερινή διασκέδαση, είπε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διάδοσης του ιού. «Το πιο πιθανό να μη λειτουργήσει η νυχτερινή διασκέδαση μέχρι να έχουμε μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού» προσέθεσε.

Συνεχίζοντας είπε ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση, δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις από τη μία περιφέρεια στην άλλη. Η καραντίνα δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο τον Μάρτιο και υπάρχει φυσιολογική κούραση του κόσμου, σημείωσε και δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεται κανείς περιορισμένος στο σπίτι του.

Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι και η πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ειδικά η Β. Ελλάδα», είπε «δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται ακόμα».

«Δυστυχώς έχουμε χάσει και πολλούς συμπολίτες μας. Στενάχωρο να μετατρέπεται το καθημερινό δελτίο θανάτων σε μια στατιστική» σημείωσε και τόνισε ότι πρέπει να δούμε αποσυμφόρηση στο σύστημα υγείας. «Έχουμε αρχίσει. Θέλουμε να επιταχυνθεί ώστε να αισθανόμαστε άνετα ότι το λελογισμένο άνοιγμα δεν θα οδηγήσει σε τρίτο κύμα» ανέφερε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχέδιο να επιτραπεί η κυκλοφορία μετά τις 21:00 παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς