ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στην υπόθεση Παντελίδη: Μάρτυρας αναίρεσε την κατάθεσή του

Ανατροπή στην υπόθεση Παντελίδη: Μάρτυρας αναίρεσε την κατάθεσή του
INTIME

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο.

Ήδη, χθες το πρωί η Φρόσω Κυριάκου και η Μίνα Αρναούτη κατέθεσαν μέσω των συνηγόρων τους έγγραφες εξηγήσεις ενώπιον του πταισματοδίκη.

Ταυτόχρονα, προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος τόσο του 50χρονου σερβιτόρου που εμφανίστηκε 5 χρόνια μετά το τροχαίο και υποστηρίζει ότι ο Παντελής Παντελίδης μπήκε στη θέση του συνοδηγού, όσο και σε βάρος ενός ακόμη μάρτυρα, ο οποίος φέρεται να άλλαξε την κατάθεση που είχε δώσει σε προηγούμενο χρόνο.

Στα υπομνήματα που κατέθεσαν τα δύο κορίτσια, αμφισβητούν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν έπειτα από πέντε χρόνια από την οικογένεια του θύματος, τονίζοντας πως η εισαγγελική έρευνα είχε κλείσει με δύο εισαγγελικές διατάξεις, «καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ο Παντελής Παντελίδης».

Πλέον, ο πταισματοδίκης, αφού ολοκληρώσει την έρευνα, θα στείλει τον φάκελο πίσω στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελικός λειτουργός μόλις μελετήσει τα στοιχεία είτε θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των δύο κοριτσιών είτε θα στείλει ξανά την υπόθεση στο αρχείο. Στην περίπτωση της άσκησης δίωξης η υπόθεση θα παραπεμφθεί απευθείας στο ακροατήριο, καθώς πρόκειται για πλημμελήματα. Μάλιστα, αυτό θα πρέπει να γίνει στο άμεσο χρονικό διάστημα, αφού η υπόθεση στις 18 Φεβρουαρίου παραγράφεται.

Από την άλλη πλευρά, αν αποφασίσει να θέσει την υπόθεση στο αρχείο, τότε η οικογένεια Παντελίδη έχει την δυνατότητα να καταθέσει -όπως είχε κάνει την προηγούμενη φορά- αντιρρήσεις για τη διάταξη αρχειοθέτησης στον εισαγγελέα Εφετών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ρoή Ειδήσεων