ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» Παγώνη στο Newsbomb.gr: Δεδομένα τα μέτρα και οι αποστάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2021

«Βόμβα» Παγώνη στο Newsbomb.gr: Δεδομένα τα μέτρα και οι αποστάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2021

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η κατάσταση με την πανδημία θα είναι πολύ δύσκολη για τους επόμενους μήνες θα είμαστε με μάσκες έως και το καλοκαίρι δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη εξηγεί στο Newsbomb.gr γιατί πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός για να υπάρχει αποτέλεσμα.

Χρειάζεται να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού για να πούμε πως είμαστε ασφαλείς και ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για μέτρα, ωστόσο μέχρι τότε απαιτείται η μέγιστη προσοχή από όλους μας, υπογραμμίζει η κ. Ματίνα Παγώνη. Ενώ παράλληλα εκτίμησε πως ως τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού.

«Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τα εμβόλια. Όποιος εμβολιάζεται θα βλέπει αποτέλεσμα μετά από ένα μήνα. Ελπίζουμε ότι με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί, ότι ως το τέλος Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί το 55% με 60% του πληθυσμού. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι σαν το περσινό με μάσκες και αποστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Παγώνη αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο τρίτου κύματος στη χώρα μας, εξηγώντας πως καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι γιορτές. «Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει και τρίτο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας, το θέμα είναι πόσο μεγάλο θα είναι και αυτό θα κριθεί από το πως οι πολίτες θα τηρήσουν τα μέτρα τις γιορτές», τόνισε.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, πρόσθεσε πως ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι διαχρονικά δυο δύσκολοι μήνες λόγω της έξαρσης των υπόλοιπων λοιμώξεων, μεταξύ αυτών και η γρίπη. «Θα πρέπει λοιπόν να μην έχουμε έξαρση και του κορονοϊού. Όσο λιγότερα κρούσματα έχουμε, τόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα για τους δυο δύσκολους μήνες που περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε πως μόνο εάν δούμε μείωση των κρουσμάτων θα μπορέσουμε να βγούμε από το lockdown. «Στην κανονικότητα θα επανέλθουμε μόνο εάν δούμε μείωση των νεκρών, διασωληνωμένων και των κρουσμάτων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθολικό lockdown και στην Κοζάνη - Αυτά είναι τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ