ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα «κληρώνει» για την επαναλειτουργία τους - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Άνοιγμα σχολείων: Σήμερα «κληρώνει» για την επαναλειτουργία τους - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες
INTIME

Tις επόμενες ώρες ενδεχομένως να αποφασιστεί η επιστροφή ή όχι των μαθητών στα θρανία, καθώς συνεδριάζει η ειδική επιτροπή για να αξιολογήσει τα δεδομένα και να καταθέσει την πρότασή της στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων.

Η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι είναι και μέλη της Επιτροπής εμφανίζονται θετικοί στο να ανοίξουν τα σχολεία εντός του Ιανουαρίου.

Ζητούμενο παραμένει η ακριβής ημερομηνία της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και αν θα επανεκκινήσουν μαζί δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια.

«Τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν, θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή σήμερα», είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε ισχυρές προβλέψεις, τόνισε, λέγοντας πως με τα σημερινά δεδομένα, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία. Όπως είπε, όμως, ο καθηγητής αυτό που τον φοβίζει είναι μια επιδημιολογική έκρηξη.

Εφόσον οι ειδικοί ανάψουν το «πράσινο φως», η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν οι σχολικές μονάδες ανοίξουν στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου.

Πάντως υπάρχουν και λοιμωξιολόγοι που υποστηρίζουν ότι η επιστροφή των μαθητών πρέπει να γίνει την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Θα περιμένουμε τους ειδικούς προκειμένου να μας πουν», σημείωσε τη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας.

«Με τα σημερινά δεδομένα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να υπάρχει μείωση μέτρων. Καλό είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες τώρα» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι εκφράζει προσωπική άποψη.

Θετικός ως προς το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών, μετά τις γιορτές, εμφανίστηκε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος. Ο καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε πως μπορεί να ανοίξουν τα δημοτικά μετά τις γιορτές σε πρώτη φάση και μία εβδομάδα μετά γυμνάσια, λύκεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς – Νοσηλευόταν με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη