ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κρούσμα ανάμεσα στους ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς από Ντουμπάι

Κορονοϊός: Κρούσμα ανάμεσα στους ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς από Ντουμπάι

Ανησυχία επικρατεί στην Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ μετά τον εντοπισμό ενός κρούσματος ανάμεσα στους Έλληνες που επέστρεψαν από το Ντουμπάι με τη χθεσινή πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ένα κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε συνολικά 207 rapid test που πραγματοποιήθηκαν χθες στους ταξιδιώτες από Ντουμπάι.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ, θετική βρέθηκε μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο σπίτι της με βανάκι της Πολιτικής Προστασίας. Η εξέλιξη ήταν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες αρχές, καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αφιχθούν κι άλλοι Έλληνες που πέρασαν την περίοδο των εορτών στα Εμιράτα.

Ανησυχία στις Αρχές και για άλλα κρούσματα

Το μεσημέρι της Κυριακής το Newsbomb.gr βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προσγειώθηκε πτήση από Ντουμπάι με τους ταξιδιώτες να μιλούν στην κάμερά.

Τα πάρτι σύμφωνα με τους Έλληνες που ήταν σε εξωτερικούς χώρους και γινόταν παντού θερμομέτρηση.

Να σημειωθεί ότι οι Αρχές ανησύχησαν από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες Ελλήνων, ανάμεσα τους και επώνυμοι, οι οποίοι συμμετείχαν σε πάρτι με άκρατο συνωστισμό.

Η συγκεκριμένη πτήση προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 2.05 το μεσημέρι και για το λόγο αυτό στο αεροδρόμιο βρέθηκαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, που έκαναν ελέγχους.

Με το θέμα ασχολήθηκε προσωπικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει δώσει εντολή να γίνουν rapid test σε όλους τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης.

Οι επιβάτες της πτήσης από Ντουμπάι θα έπρεπε, επίσης, να έχουν πάνω τους υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα από μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών, που θα έχουν κάνει στο Ντουμπάι. Όποιος επιβάτης δεν θα είχε μαζί του αυτό το τεστ δεν θα γίνεται δεκτός στη χώρα.

Τέλος, όλοι οι επιβάτες της πτήσης θα μπουν σε τριήμερη καραντίνα.

Η ανησυχία των ελληνικών Αρχών εντείνεται από το γεγονός ότι μετά τα πάρτι και τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς, παρατηρήθηκε στο Ντουμπάι έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η επόμενη πτήση από Ντουμπάι για Αθήνα που θα μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών είναι στις 6 Ιανουαρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όσα πρέπει να ξέρετε για το μεταλλαγμένο στέλεχος που εμφανίστηκε και στην Ελλάδα