ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Μαύρη» πρόβλεψη από Δερμιτζάκη – Η Ελλάδα θα είναι σε lockdown αρκετό καιρό

Κορονοϊός: «Μαύρη» πρόβλεψη από Δερμιτζάκη – Η Ελλάδα θα είναι σε lockdown αρκετό καιρό
INTIME

Οι εικόνες από τους ναούς για τα Θεοφάνεια προκάλεσαν την αντίδραση του καθηγητή Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και το lockdown που έχει επιβληθεί.

Με αφορμή φωτογραφικά καρέ από τον ναό της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά όπου πιστοί συνέρρευσαν για να κοινωνήσουν, ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης προχώρησε σε μια δυσοίωνη εκτίμηση για τη πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και τις συνέπειες για την Ελλάδα.

«Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό» έγραψε στο Facebook ο κ. Δερμιτζάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν μετά τις εικόνες συνωστισμού ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα περιλαμβάνει «ίσως και κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…».

Για «πάρα πολύ ανησυχητικές εικόνες» έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στον εορτασμό των Θεοφανείων αναφέρθηκε και η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Μίνα Γκάγκα, η οποία σχολίασε πως «τους νόμους και τον σχεδιασμό πρέπει να τους σεβόμαστε».

Η ίδια, δε, ρωτήθηκε για την αύξηση των κρουσμάτων όπως αυτή αποτυπώθηκε στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την Τρίτη, και απάντησε ότι «όλοι χαλαρώσαμε λίγο στις γιορτές και είναι φυσιολογικό. Το φοβόμαστε το επόμενο 15ήμερο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλες Δυνάμεις: Τέλος η θρυλική «καναδέζα» - Αυτό θα είναι το νέο «εθνικό όχημα»